Pivo nebo nápoj na bázi piva s obsahem lignanů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F67179843%3A_____%2F15%3A00455097" target="_blank" >RIV/67179843:_____/15:00455097 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43510/15:43906831 RIV/00027022:_____/15:#0000052
Výsledek na webu
<a href="http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028612.pdf" target="_blank" >http://spisy.upv.cz/UtilityModels/FullDocuments/FDUM0028/uv028612.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Pivo nebo nápoj na bázi piva s obsahem lignanů
Popis výsledku v původním jazyce
Užitný vzor popisuje způsob výroby piva, nebo nápoje na bázi piva se zvýšeným obsahem přírodních lignanů, zejména 7-hydroxymatairesinolu (HMR), získaných extrakcí suků smrku ztepilého a obsahující v 1 litru nápoje od 1 mg do 200 mg lignanů.
Název v anglickém jazyce
Beer or beer-based beverage containing lignans
Popis výsledku anglicky
The utility model discloses a method for producing beer or beer-based beverages with an increased content of natural lignans, particularly 7-hydroxymatairesinol (HMR), obtained by extraction of knots of Norway spruce and containing from 1 mg to 200 mg oflignans in 1 liter of beverage.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2015
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
28612
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta ? Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů ? Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i. - Centrum výzkumu globální změny AV ČR, v. v. i
Způsob využití
B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence