Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vločky z obilovin a pseudoobilovin a bezlepková dieta

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F16%3A00000598" target="_blank" >RIV/00027022:_____/16:00000598 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vločky z obilovin a pseudoobilovin a bezlepková dieta

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce byla zaměřena na stanovení obsahu lepku v ovesných vločkách a dalších vločkách z cereálií a pseudocereálií. Celkem bylo analyzováno 32 vzorků z obchodní sítě, z toho 20 vzorků ovesných vloček. Bylo zjištěno, že 70% vzorků ze souboru ovesných vloček nesplňuje požadavky na bezlepkové potraviny a z ostatních vloček také 16,7% není možné označit jako bezlepkové. Pacienti na bezlepkové dietě musejí proto pečlivě číst značení na obalech výrobků Publikováno ve vědecké příloze časopisu Úroda

  • Název v anglickém jazyce

    The flakes from cereals and pseudocereals and gluten-free diet

  • Popis výsledku anglicky

    The work was focused on the determination of gluten in oat flakes and other flakes from cereals and pseudocereals. 32 samples from retail network were analyzed, of which was 20 samples of oat flakes. It was found that 70% of the samples from the oat flakes group does not meet the limit for gluten-free foods and also 16,7% of other flakes can not be classified as gluten-free. Patients on a gluten-free diet therefore have to carefully read labels on the packaging of the products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Úroda

  • ISSN

    0139-6013

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    509-512

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus