Hrachová kaše z naklíčeného hrachu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3A00000699" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:00000699 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Hrachová kaše z naklíčeného hrachu
Popis výsledku v původním jazyce
Hrachová kaše z naklíčeného hrachu obsahuje díky naklíčeným semenům méně galaktosidů a je snadněji stravitelná, bez nadýmavých účinků. Tepelným zákrokem se odstraní i nežádoucí mikroflóra vzniklá při klíčení semen.
Název v anglickém jazyce
Pease pudding made of sprouted peas
Popis výsledku anglicky
Pea pudding from sprouted pea contains fewer galactosides thanks to the germinated seeds that are more easily digestible, without flatulence. Heat treatment also removes undesirable microflora resulting from germination of seeds.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1610202" target="_blank" >QJ1610202: Vývoj nových plodin s cílem produkce potravinářských výrobků s vyšší výživovou hodnotou</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
30981
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Praha 10 - Hostivař KALMA K.S., Sviadnov
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence