Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potravinový přípravek z čokolády s přídavkem Meduňky lékařské

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3A00000703" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:00000703 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potravinový přípravek z čokolády s přídavkem Meduňky lékařské

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Funkční vzorek se týká potravinového přípravku z čokolády s přídavkem z meduňky lékařské. Výsledný výrobek má charakter čokoládového bonbonu typu „lanýž“ a to pro svou měkkou strukturu. Byl použit homogenát z této byliny ošetřený vysokým tlakem. Tím je docíleno maximálního množství nutričních i léčivých látek obsažených ve výrobku. Čokoládovou chuť příjemně doplní citronová chuť meduňky.

  • Název v anglickém jazyce

    Food preparation made of chocolate with the addition of Medulla medica

  • Popis výsledku anglicky

    The functional sample relates to a chocolate food preparation with the addition of Medulla medica pulp. The resulting product has the character of a "truffle" chocolate candy for its soft structure. A homogenate from this herb treated with high pressure was used. This gives the maximum amount of chocolate flavor to pleasantly add the lemon taste of herb used.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510160" target="_blank" >QJ1510160: Nové technologie získávání biologicky aktivních látek z léčivých a aromatických rostlin jako zdrojů účinných látek botanických pesticidů a potravinových doplňků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    QJ1510160/2017/330/1

  • Číselná identifikace

    2017/330/01

  • Technické parametry

    Protokol funkční vzorek QJ1510160/2017/330/1 obsahující dokumentaci a charakterizaci produktu.

  • Ekonomické parametry

    Výrobek bude nabídnut firmám Carla s.r.o. a Ing. Pavel Cvrček s.r.o. Obě firmy vyrábějí čokoládové pralinky a obě už vyrábějí výrobky vyvinuté ve VÚPP

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    VÚPP, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem