Preparation of magnetic polyhydroxybutyrate microparticles and application for endoinulinase immobilisation.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F17%3AN0000014" target="_blank" >RIV/00027022:_____/17:N0000014 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.researchgate.net/publication/330397898_PREPARATION_OF_MAGNETIC_POLYHYDROXYBUTYRATE_MICROPARTICLES_AND_APPLICATION_FOR_INVERTASE_IMMOBILISATION" target="_blank" >https://www.researchgate.net/publication/330397898_PREPARATION_OF_MAGNETIC_POLYHYDROXYBUTYRATE_MICROPARTICLES_AND_APPLICATION_FOR_INVERTASE_IMMOBILISATION</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Preparation of magnetic polyhydroxybutyrate microparticles and application for endoinulinase immobilisation.
Popis výsledku v původním jazyce
A new original technology of production of PHB hollow microspheres with addition of nanoparticular magnetite by carbon dioxide assisted nebulisation drying has been developed. Invertase enzyme (EC 3.2.1.26) was immobilised on the microparticles surface by a simple process exploiting hydrophobic interactions. The biocatalyst had very good activity and stability after repeated applications for sucrose hydrolysis to glucose and fructose. It can be used in effective biocatalytic production of inverted sugar syrup.
Název v anglickém jazyce
Preparation of magnetic polyhydroxybutyrate microparticles and application for endoinulinase immobilisation.
Popis výsledku anglicky
A new original technology of production of PHB hollow microspheres with addition of nanoparticular magnetite by carbon dioxide assisted nebulisation drying has been developed. Invertase enzyme (EC 3.2.1.26) was immobilised on the microparticles surface by a simple process exploiting hydrophobic interactions. The biocatalyst had very good activity and stability after repeated applications for sucrose hydrolysis to glucose and fructose. It can be used in effective biocatalytic production of inverted sugar syrup.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/TH01020905" target="_blank" >TH01020905: Progresivní nanotechnologie pro potravinářské a medicínské aplikace.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Nanocon 2017 : conference proceedings : 9th International Conference on Nanomaterials - Research & Application
ISBN
9788087294819
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Název nakladatele
—
Místo vydání
Ostrava
Místo konání akce
Tanger Ltd.
Datum konání akce
1. 1. 2017
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000452823300002