Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F21%3A43921969" target="_blank" >RIV/60461373:22330/21:43921969 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Společnost Uzeniny Příbram a.s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby celosvalových masných výrobků. Díky inovačnímu projektu se společnosti ZEMAN maso - uzeniny, a.s. ve svém výrobním závodě v Příbrami ve spolupráci se spolupracujícím subjektem VŠCHT Praha podařilo rozšířit produkci celosvalových masných výrobků. Nová technologie pro výrobu celosvalových výrobků umožnila výrobu nových celosvalových masných výrobků, kterými jsou jednak pečené nebo uzené celosvalové výrobky a sušené celosvalové výrobky. Investice do nové technologie a stavební úpravy umožnily optimalizaci celého technologického postupu, který vedl k vývoji nových výrobků a inovaci stávajících celosvalových produktů. Inovovanými technologickými operacemi byly především nastřikování láku, masírování, narážení a tvarování produktů, tepelné opracování včetně pečení, sušení, porcování a balení finálních produktů, přičemž zcela novými technologickými postupy bylo pečení a sušení celosvalových masných produktů. Nová technologie a optimalizace pracovních postupů přispěla nejen k vývoji nových produktů, ale také přispěla ke standardní produkci stávajících inovovaných celosvalových masných výrobků, díky inovaci stávajících technologických postupů. Inovace také umožnila inovaci a optimalizaci postupů kontroly (kontrola přítomnosti fyzikálních nečistot) u porcovaných masných výrobků a zlepšení sledovatelnosti inovovaných produktů. Nové technologie a optimalizace pracovních postupů tedy přispěly jak ke standardizaci produkce stávajících inovovaných produktů, tak k produkci nových celosvalových masných výrobků (pečené a sušené produkty).

  • Název v anglickém jazyce

    Development and innovation in the production of whole-muscle meat products

  • Popis výsledku anglicky

    The company Uzeniny Příbram a.s. as part of the project, it developed, innovated and optimized production processes related to the production of whole-muscle meat products. Thanks to an innovative project, the company ZEMAN maso - uzeniny, a.s. In its production plant in Příbram, in cooperation with the cooperating entity of the Institute of Chemical Technology in Prague, it managed to expand the production of whole-muscle meat products. The new technology for the production of whole-muscle products has enabled the production of new whole-muscle meat products, which are both baked or smoked whole-muscle products and dried whole-muscle products. Investments in new technology and building modifications have made it possible to optimize the entire technological process, which has led to the development of new products and the innovation of existing muscle products. Innovative technological operations were mainly brine injection, massaging, punching and shaping of products, heat treatment including baking, drying, portioning and packaging of final products, while completely new technological procedures were baking and drying of whole-muscle meat products. The new technology and the optimization of working procedures not only contributed to the development of new products, but also contributed to the standard production of existing innovated whole-muscle meat products, thanks to the innovation of existing technological processes. The innovation has also made it possible to innovate and optimize control procedures (checking for the presence of physical impurities) in portioned meat products and to improve the traceability of innovative products. New technologies and the optimization of working procedures have thus contributed both to the standardization of the production of existing innovative products and to the production of new whole-muscle meat products (baked and dried products).

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    17/005/16220/120/000081

  • Číselná identifikace

    17/005/16220/120/000081

  • Technické parametry

    Smlouva o spolupráci na projektu &quot;Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků&quot;

  • Ekonomické parametry

    Na základě smlouvy o spolupráci na projektu &quot;Vývoj a inovace ve výrobě celosvalových masných výrobků&quot;

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    25244523

  • Název vlastníka

    AA cizí

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    V - Výsledek je využíván vlastníkem

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem