Inovace a optimalizace postupů při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914823" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914823 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Inovace a optimalizace postupů při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů.
Popis výsledku v původním jazyce
Společnost ZEMAN maso-uzeniny, a.s. ve spolupráci Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, Fakultou potravinářské a biochemické technologie v rámci projektu ve svém výrobním závodu v Příbrami inovovala a optimalizovala postupy při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů. Inovované postupy, investice do nových technologií a stavebních úprav vedly ke zlepšení kvality a bezpečnosti procesu zrání, balení a produkce masa a masných polotovarů. Investice do stavebních úprav a nových technologií umožnily optimalizovat a inovovat pracovní postupy. Díky inovativním postupům a novým technologiím se výrazně zmenšily možnosti kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizika spojeného s konzumací kontaminovaných produktů. Díky inovacím v procesu zrání a balení masa se podařilo vyvinout novou řadu výrobků. Jedná se o novou řadu produktů s garantovanou dobou zrání balené ve skin balení (nový druh vakuového balení, který společnost Zeman maso uzeniny, a.s. u svých produktů doposud nevyužívala). Inovativní postupy vedly ke zlepšení kvality u masa masných polotvarů balených do ochranné atmosféry. Díky projektu se také zlepšil systém dosledovatelnosti finálních výrobků, surovin a obalů.
Název v anglickém jazyce
Innovation and optimization of procedures for aging, storage and production of meat and meat preparations.
Popis výsledku anglicky
Company ZEMAN maso-uzeniny , a.s. cooperation with the University of Chemical Technology in Prague, Faculty of Food and Biochemical Technology as part of a project in its production plant in Příbram, has innovated and optimized the procedures for aging, storage and production of meat and meat preparations. Innovative procedures, investments in new technologies and construction improvements have led to improvements in the quality and safety of ripening, packing and production of meat and meat preparations. Investments in building modifications and new technologies have made it possible to optimize and upgrade workflows. Innovative techniques and new technologies have greatly reduced the potential for contamination by physical, microbiological and chemical agents, thereby reducing the potential health risk associated with the consumption of contaminated products. Thanks to innovations in the maturing and packing process, a new line of products has been developed. This is a new range of products with a guaranteed aging time packed in skin wrapping (a new type of vacuum packaging that Zeman meat meat sausage, a.s. has not used to date with its products). Innovative procedures have improved the quality of meat masses packaged in a protective atmosphere. Thanks to the project, the system of recordability of final products, raw materials and packaging has also improved.
Klasifikace
Druh
V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva
CEP obor
—
OECD FORD obor
20401 - Chemical engineering (plants, products)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
O - Projekt operacniho programu
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.
Údaje specifické pro druh výsledku
Počet stran výsledku
87
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Verze
—