Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Inovace a optimalizace postupů při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F17%3A43914821" target="_blank" >RIV/60461373:22330/17:43914821 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Inovace a optimalizace postupů při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Společnost ZEMAN maso-uzeniny, a.s. ve spolupráci Vysokou školou chemicko-technologickou v Praze, Fakultou potravinářské a biochemické technologie v rámci projektu ve svém výrobním závodu v Příbrami inovovala a optimalizovala postupy při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů. Inovované postupy, investice do nových technologií a stavebních úprav vedly ke zlepšení kvality a bezpečnosti procesu zrání, balení a produkce masa a masných polotovarů. Investice do stavebních úprav a nových technologií umožnily optimalizovat a inovovat pracovní postupy. Díky inovativním postupům a novým technologiím se výrazně zmenšily možnosti kontaminace fyzikálními, mikrobiologickými a chemickými činiteli a tím snížily možnost potencionálního zdravotního rizika spojeného s konzumací kontaminovaných produktů. Díky inovacím v procesu zrání a balení masa se podařilo vyvinout novou řadu výrobků. Jedná se o novou řadu produktů s garantovanou dobou zrání balené ve skin balení (nový druh vakuového balení, který společnost Zeman maso uzeniny, a.s. u svých produktů doposud nevyužívala). Inovativní postupy vedly ke zlepšení kvality u masa masných polotvarů balených do ochranné atmosféry. Díky projektu se také zlepšil systém dosledovatelnosti finálních výrobků, surovin a obalů.

  • Název v anglickém jazyce

    Innovation and optimization of procedures for aging, storage and production of meat and meat preparations.

  • Popis výsledku anglicky

    Company ZEMAN maso-uzeniny , a.s. cooperation with the University of Chemical Technology in Prague, Faculty of Food and Biochemical Technology as part of a project in its production plant in Příbram, has innovated and optimized the procedures for aging, storage and production of meat and meat preparations. Innovative procedures, investments in new technologies and construction improvements have led to improvements in the quality and safety of ripening, packing and production of meat and meat preparations. Investments in building modifications and new technologies have made it possible to optimize and upgrade workflows. Innovative techniques and new technologies have greatly reduced the potential for contamination by physical, microbiological and chemical agents, thereby reducing the potential health risk associated with the consumption of contaminated products. Thanks to innovations in the maturing and packing process, a new line of products has been developed. This is a new range of products with a guaranteed aging time packed in skin wrapping (a new type of vacuum packaging that Zeman meat meat sausage, a.s. has not used to date with its products). Innovative procedures have improved the quality of meat masses packaged in a protective atmosphere. Thanks to the project, the system of recordability of final products, raw materials and packaging has also improved.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20400 - Chemical engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    15/001/16220/120/000005

  • Číselná identifikace

    15/001/16220/120/000005

  • Technické parametry

    Smlouva o řešení projektu &quot;Inovace a optimalizace postupů při zrání, skladování a produkci masa a masných polotovarů&quot;

  • Ekonomické parametry

    Zlepšení kvality produkovaného masa a masných polotovarů

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60461373

  • Název vlastníka

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem