Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj a optimalizace výroby trvanlivých masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F19%3A43919725" target="_blank" >RIV/60461373:22330/19:43919725 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj a optimalizace výroby trvanlivých masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Společnost Uzeniny Příbram, a. s. v rámci projektu vyvinula, inovovala a optimalizovala výrobní postupy týkající se výroby trvanlivých masných výrobků. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnili výrobu zcela nových produktů a inovaci produkce stávajících výrobků. Novými produkty jsou jednak celosvalové trvanlivé produkty, tak produkty hrubozrnné, jako jsou například klobásy kutrované do zrnité mozaiky. Těmito produkty jsou například: Klobása se švestkami, Klobása s hruškami, Pomlázková klobása, zástupci celosvalových produktů jsou: Pražská slanina nebo Farmářský špek. Investice do nových technologií a stavebních úprav umožnila také inovaci doposud vyráběných trvanlivých výrobků, jako jsou například trvanlivé tepelně opracované masné výrobky, například Vysočina, Turistický salám nebo trvanlivých fermentovaných masných výrobků jako jsou například Lovecký salám, Brdská klobása, Brdská klobása pálivá, Příbramská sněženka, Uherské viržinko či salám Třemšín. V rámci projektu byly nejen vyvinuty nové výrobky ale i optimalizovány nové a stávající výrobní postupy výroby trvanlivých masných výrobků. Zejména se jedná o skladování a výběr suroviny pro výrobu trvanlivých výrobků, mělnění a míchání produktů, narážení produktů, tepelné opracování, uzení a chlazení, sušení a zrání, porcování, balení a skladování výrobků. V rámci spolupráce byly také navrženy a zavedeny a validovány nové analytické postupy sloužící k hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti trvanlivých výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Development and optimization of production of durable meat products

  • Popis výsledku anglicky

    The company Uzeniny Příbram, a. s. developed, innovated and optimized production processes related to the production of durable meat products. Investments in new technologies and building modifications have allowed the production of brand new products and innovation in the production of existing products. New products are both whole-body durable products and coarse-grained products such as sausages cut into a granular mosaic. These products are for example: Sausage with plums, Sausage with pears, Creamy sausage, representatives of whole-body products are: Prague bacon or Farmers&apos; bacon. Investments in new technologies and building alterations have also made it possible to innovate hitherto produced durable products such as durable heat-treated meat products such as Vysočina, Tourist sausage or durable fermented meat products such as Hunting sausage, Brdy sausage, Brdy hot sausage, Příbram snowdrop, Hungarian horseradish or sausage Třemšín. The project not only developed new products but also optimized new and existing production processes for the production of durable meat products. In particular, it concerns the storage and selection of raw material for the manufacture of durable products, grinding and mixing products, product ramming, heat treatment, smoking and cooling, drying and maturing, cutting, packaging and storage of products. New analytical procedures designed to assess the quality and safety of durable products have also been designed and implemented and validated as part of the collaboration.

Klasifikace

  • Druh

    V<sub>souhrn</sub> - Souhrnná výzkumná zpráva

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20402 - Chemical process engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    O - Projekt operacniho programu

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    C - Předmět řešení projektu podléhá obchodnímu tajemství (§ 504 Občanského zákoníku), ale název projektu, cíle projektu a u ukončeného nebo zastaveného projektu zhodnocení výsledku řešení projektu (údaje P03, P04, P15, P19, P29, PN8) dodané do CEP, jsou upraveny tak, aby byly zveřejnitelné.

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Počet stran výsledku

    120

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

    Maso uzeniny Příbram, a.s.

  • Verze