Zmrzlina a lepek – je důvod k obavám?
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000030" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000030 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2018/" target="_blank" >http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2018/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Zmrzlina a lepek – je důvod k obavám?
Popis výsledku v původním jazyce
Cílem práce bylo stanovení obsahu lepku v souboru zmrzlin zakoupených na českém trhu s důrazem na výrobky s preventivním značením „může obsahovat lepek nebo stopy lepku“. Bylo zjištěno, že z celkového počtu 25 vzorků mražených krémů různého původu splňuje 96 % vzorků limit pro bezlepkové potraviny (méně než 20 mg lepku/kg).
Název v anglickém jazyce
Ice cream and gluten - is there a cause for concern?
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to determine the gluten content in the ice cream purchased on the Czech market with an emphasis on products with preventive labelling " may contain traces of gluten or gluten”. It was found that out of the total number of 25 samples of ice creams of different origin, 96 % of these samples complied with the limit for gluten-free foods (less than 20 mg gluten/kg).
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
73
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
61-63
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—