Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Zmrzlina a lepek – je důvod k obavám?

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000030" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000030 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2018/" target="_blank" >http://www.vyzivaspol.cz/vyziva-a-potraviny-3-2018/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Zmrzlina a lepek – je důvod k obavám?

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem práce bylo stanovení obsahu lepku v souboru zmrzlin zakoupených na českém trhu s důrazem na výrobky s preventivním značením „může obsahovat lepek nebo stopy lepku“. Bylo zjištěno, že z celkového počtu 25 vzorků mražených krémů různého původu splňuje 96 % vzorků limit pro bezlepkové potraviny (méně než 20 mg lepku/kg).

  • Název v anglickém jazyce

    Ice cream and gluten - is there a cause for concern?

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to determine the gluten content in the ice cream purchased on the Czech market with an emphasis on products with preventive labelling " may contain traces of gluten or gluten”. It was found that out of the total number of 25 samples of ice creams of different origin, 96 % of these samples complied with the limit for gluten-free foods (less than 20 mg gluten/kg).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    73

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    61-63

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus