Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cukrovinka s bylinkami

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000045" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000045 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Cukrovinka s bylinkami

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technické řešení umožňuje použití homogenátu z čerstvých bylinek ošetřených tlakem 400 až 600 MPa při výrobě cukrovinek s bylinkami. Přitom lze zachovat maximální množství nutričních a jinak prospěšných látek obsažených v čerstvých bylinkách, kterými jsou například bonbony ochuceny. Použitím homogenátu ošetřeného vysokotlakou pasterací se zabraňuje mikrobiálnímu kažení finálního výrobku. Použitím bylinkových silic dojde k významnému zvýraznění chuti i vůně finálního výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    Confectionery containing herbs

  • Popis výsledku anglicky

    The technical solution allows the use of a homogenate from fresh herbs treated with a pressure of 400 to 600 MPa in the manufacture of confectionery with herbs. In doing so, the maximum amount of nutritional and otherwise beneficial substances contained in fresh herbs can be preserved, for example, flavored. The use of a high pressure pasteurized homogenate prevents microbial spoilage of the final product. The use of herbal essential oils will significantly enhance the taste and smell of the final product.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510160" target="_blank" >QJ1510160: Nové technologie získávání biologicky aktivních látek z léčivých a aromatických rostlin jako zdrojů účinných látek botanických pesticidů a potravinových doplňků</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    32243

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence