Cukrovinka s bylinkami
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000045" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000045 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Cukrovinka s bylinkami
Popis výsledku v původním jazyce
Technické řešení umožňuje použití homogenátu z čerstvých bylinek ošetřených tlakem 400 až 600 MPa při výrobě cukrovinek s bylinkami. Přitom lze zachovat maximální množství nutričních a jinak prospěšných látek obsažených v čerstvých bylinkách, kterými jsou například bonbony ochuceny. Použitím homogenátu ošetřeného vysokotlakou pasterací se zabraňuje mikrobiálnímu kažení finálního výrobku. Použitím bylinkových silic dojde k významnému zvýraznění chuti i vůně finálního výrobku.
Název v anglickém jazyce
Confectionery containing herbs
Popis výsledku anglicky
The technical solution allows the use of a homogenate from fresh herbs treated with a pressure of 400 to 600 MPa in the manufacture of confectionery with herbs. In doing so, the maximum amount of nutritional and otherwise beneficial substances contained in fresh herbs can be preserved, for example, flavored. The use of a high pressure pasteurized homogenate prevents microbial spoilage of the final product. The use of herbal essential oils will significantly enhance the taste and smell of the final product.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510160" target="_blank" >QJ1510160: Nové technologie získávání biologicky aktivních látek z léčivých a aromatických rostlin jako zdrojů účinných látek botanických pesticidů a potravinových doplňků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
32243
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence