Luštěniny a jejich klíčení
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3AN0000003" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:N0000003 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=hprWrFErDWs" target="_blank" >https://www.youtube.com/watch?v=hprWrFErDWs</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Luštěniny a jejich klíčení
Popis výsledku v původním jazyce
Luštěniny jsou nedílnou součástí lidského jídelníčku od pradávna. Obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Jedná se o nutričně bohaté potraviny, které jsou navíc i levné. I přes to je jejich konzumace výrazně pod doporučovaným příjmem. Nejčastějšími důvody odmítání luštěnin jsou zažívací potíže, které jejich konzumace může způsobit, zdlouhavá příprava, a případně senzoricky (chuť, vůně, vzhled) neatraktivní pokrmy. Všechny uvedené důvody lze vyřešit správnou technologickou úpravou - klíčením. Klíčením navíc dochází k zvýšení (vzniku) některých významných nutrientů.
Název v anglickém jazyce
Legumes and their germination
Popis výsledku anglicky
Legumes have been an integral part of the human diet since ancient times. They contain a large amount of healthy substances. These are nutritionally rich foods that are also cheap. Despite this, their consumption is significantly below the recommended income. The most common reasons for refusing legumes are digestive problems that their consumption can cause, lengthy preparation, and possibly sensory (taste, smell, appearance) unattractive foods. All these reasons can be solved by the correct technological adjustment - germination. In addition, germination increases (creates) some important nutrients.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
—
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—