Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Luštěniny a jejich klíčení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3AN0000003" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:N0000003 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=hprWrFErDWs" target="_blank" >https://www.youtube.com/watch?v=hprWrFErDWs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Luštěniny a jejich klíčení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Luštěniny jsou nedílnou součástí lidského jídelníčku od pradávna. Obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Jedná se o nutričně bohaté potraviny, které jsou navíc i levné. I přes to je jejich konzumace výrazně pod doporučovaným příjmem. Nejčastějšími důvody odmítání luštěnin jsou zažívací potíže, které jejich konzumace může způsobit, zdlouhavá příprava, a případně senzoricky (chuť, vůně, vzhled) neatraktivní pokrmy. Všechny uvedené důvody lze vyřešit správnou technologickou úpravou - klíčením. Klíčením navíc dochází k zvýšení (vzniku) některých významných nutrientů.

  • Název v anglickém jazyce

    Legumes and their germination

  • Popis výsledku anglicky

    Legumes have been an integral part of the human diet since ancient times. They contain a large amount of healthy substances. These are nutritionally rich foods that are also cheap. Despite this, their consumption is significantly below the recommended income. The most common reasons for refusing legumes are digestive problems that their consumption can cause, lengthy preparation, and possibly sensory (taste, smell, appearance) unattractive foods. All these reasons can be solved by the correct technological adjustment - germination. In addition, germination increases (creates) some important nutrients.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče