Sirup s kozincem blanitým na přímou konzumaci a na přípravu nápojů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1068" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1068 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sirup s kozincem blanitým na přímou konzumaci a na přípravu nápojů
Popis výsledku v původním jazyce
Byla navržena receptura bylinného sirupu z kořene kozince blanitého, kdy je bylinný odvar ochucen přídavkem ovoce, ovocné šťávy nebo koncentrátu ovocné šťávy nebo 30 přídavkem dalších bylin. Sirup dále obsahuje cukr, cukerný sirup nebo jiné sladidlo, kyselinu citrónovou nebo kyselinu askorbovou a v případě potřeby konzervační látky sorban draselný a/nebo benzoan sodný. Takto navržená receptura má výhodu v tom, že je sirup možno konzumovat přímo jako doplněk stravy nebo ho naředit na chuťově přijatelný nápoj. Ovoce nebo další byliny přinášejí do sirupu další látky se zdravotně protektivním účinkem, jako jsou 35 polyfenolické látky a rostlinná barviva s antioxidačním účinkem
Název v anglickém jazyce
Syrup with Astragalus for direct consumption and beverages preparation
Popis výsledku anglicky
A recipe for herbal syrup from Astragalus root was proposed, where the herbal decoction is flavored with the addition of fruit, fruit juice or fruit juice concentrate or with the addition of other herbs. The syrup further contains sugar, sugar syrup or other sweetening agent, citric acid or ascorbic acid and, if necessary, a preservative, potassium sorbate and / or sodium benzoate. The recipe designed has the advantage that the syrup can be consumed directly as a dietary supplement or diluted into a palatable beverage. Fruits or other herbs bring substances with a health-protective effect to the syrup, such as polyphenolic substances and plant dyes with an antioxidant effect.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
34260
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
VÚPP
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence