Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sirup s kozincem blanitým na přímou konzumaci a na přípravu nápojů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1068" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1068 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sirup s kozincem blanitým na přímou konzumaci a na přípravu nápojů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byla navržena receptura bylinného sirupu z kořene kozince blanitého, kdy je bylinný odvar ochucen přídavkem ovoce, ovocné šťávy nebo koncentrátu ovocné šťávy nebo 30 přídavkem dalších bylin. Sirup dále obsahuje cukr, cukerný sirup nebo jiné sladidlo, kyselinu citrónovou nebo kyselinu askorbovou a v případě potřeby konzervační látky sorban draselný a/nebo benzoan sodný. Takto navržená receptura má výhodu v tom, že je sirup možno konzumovat přímo jako doplněk stravy nebo ho naředit na chuťově přijatelný nápoj. Ovoce nebo další byliny přinášejí do sirupu další látky se zdravotně protektivním účinkem, jako jsou 35 polyfenolické látky a rostlinná barviva s antioxidačním účinkem

  • Název v anglickém jazyce

    Syrup with Astragalus for direct consumption and beverages preparation

  • Popis výsledku anglicky

    A recipe for herbal syrup from Astragalus root was proposed, where the herbal decoction is flavored with the addition of fruit, fruit juice or fruit juice concentrate or with the addition of other herbs. The syrup further contains sugar, sugar syrup or other sweetening agent, citric acid or ascorbic acid and, if necessary, a preservative, potassium sorbate and / or sodium benzoate. The recipe designed has the advantage that the syrup can be consumed directly as a dietary supplement or diluted into a palatable beverage. Fruits or other herbs bring substances with a health-protective effect to the syrup, such as polyphenolic substances and plant dyes with an antioxidant effect.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    34260

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    VÚPP

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence