Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Sledování obsahu lepku v potravinách a databáze "Potraviny bez lepku"

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1076" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1076 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=fbzI27trTdY&feature=youtu.be" target="_blank" >https://www.youtube.com/watch?v=fbzI27trTdY&feature=youtu.be</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Sledování obsahu lepku v potravinách a databáze "Potraviny bez lepku"

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tématem videa pro laickou veřejnost bylo sledování obsahu lepku v potravinách na českém trhu. Byly prezentovány způsoby stanovení lepku a rozdíly mezi sendvičovou a kompetetivní ELISA soupravou. Zájemci byli seznámeni s posledními výsledky stanovení a jednotlivé skupiny analyzovaných vzorků byly podrobněji komentovány. Byla také připomenuta samotná databáze "Potraviny bez lepku" včetně informací volně dostupných pro veřejnost a také poradenská činnost v rámci databáze včetně příslušných kontaktů na pracovníky VÚPP.

  • Název v anglickém jazyce

    Gluten content monitoring in food and the database "Food without gluten"

  • Popis výsledku anglicky

    The topic of the video intended for the general public was monitoring the content of gluten in food on the Czech market. Methods for determining gluten and differences between sandwich and competitive ELISA kits were presented. Viewers were acquainted with the latest results of gluten determination and individual groups of analyzed samples were commented in more detail. The "Gluten-free Foods" database itself was also mentioned, including information freely available to the public, as well as advisory activities within the database, including relevant contacts for VÚPP staff.

Klasifikace

  • Druh

    A - Audiovizuální tvorba

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

  • Místo vydání

  • Název nakladatele resp. objednatele

  • Verze

  • Identifikační číslo nosiče