Sledování obsahu lepku v potravinách a databáze "Potraviny bez lepku"
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1076" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1076 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=fbzI27trTdY&feature=youtu.be" target="_blank" >https://www.youtube.com/watch?v=fbzI27trTdY&feature=youtu.be</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Sledování obsahu lepku v potravinách a databáze "Potraviny bez lepku"
Popis výsledku v původním jazyce
Tématem videa pro laickou veřejnost bylo sledování obsahu lepku v potravinách na českém trhu. Byly prezentovány způsoby stanovení lepku a rozdíly mezi sendvičovou a kompetetivní ELISA soupravou. Zájemci byli seznámeni s posledními výsledky stanovení a jednotlivé skupiny analyzovaných vzorků byly podrobněji komentovány. Byla také připomenuta samotná databáze "Potraviny bez lepku" včetně informací volně dostupných pro veřejnost a také poradenská činnost v rámci databáze včetně příslušných kontaktů na pracovníky VÚPP.
Název v anglickém jazyce
Gluten content monitoring in food and the database "Food without gluten"
Popis výsledku anglicky
The topic of the video intended for the general public was monitoring the content of gluten in food on the Czech market. Methods for determining gluten and differences between sandwich and competitive ELISA kits were presented. Viewers were acquainted with the latest results of gluten determination and individual groups of analyzed samples were commented in more detail. The "Gluten-free Foods" database itself was also mentioned, including information freely available to the public, as well as advisory activities within the database, including relevant contacts for VÚPP staff.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
—
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—