Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ovocný sirup konzervovaný rostlinnými aromatickými látkami

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1099" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1099 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027006:_____/20:10142080

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ovocný sirup konzervovaný rostlinnými aromatickými látkami

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Byl vytvořen vzorek bylinného sirupu, který obsahuje jako konzervační činidlo směs aromatických látek vyvinutých na bázi rostlinných monoterpenů. Funkční vzorek byl odzkoušen ve VÚRV, v.v.i., v roce 2020.

  • Název v anglickém jazyce

    Fruit syrup preserved by plant aromatic substances

  • Popis výsledku anglicky

    The sample of herbal syrup was created. It contains the mixture of plant monoterpenes-like aromatic substances as a preservative. In 2020, the functional sample was tested in VÚRV, v. v. i.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TH04010014" target="_blank" >TH04010014: Potraviny bez konzervantů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    1099

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Funkční vzorek biologického charakteru.

  • Ekonomické parametry

    Používáním sirupu dojde k významnému snížení spotřeby rizikových syntetických konzervantů používaných k potlačení kvasinek a plísní v nápojích.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027006 ;

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. ; Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. ; Kitl s.r.o.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem