Fermentovaná zelenina
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F21%3A1105" target="_blank" >RIV/00027022:_____/21:1105 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://youtu.be/MPCBldEb0cY" target="_blank" >https://youtu.be/MPCBldEb0cY</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Fermentovaná zelenina
Popis výsledku v původním jazyce
Noc vědců 2020 v Národním zemědělském muzeum v Praze, on-line (natočeno předem), přednáška: Kvašení (správněji kysání) neboli fermentace zeleniny je v našich krajích tradiční a oblíbená metoda konzervace zelí a okurek. Dokáže uchovat cenné látky i zlepšit jejich dostupnost pro tělo. Výsledný produkt je nejen chutný, ale odpovídá požadavkům moderní zdravé stravy. Bohužel i zde existuje celá řada mýtů, které ovšem nesnižují pozitivní účinek fermentované stravy na lidské zdraví. Fermentovat lze nejen tradiční suroviny, ale i rajčata či červenou řepu. Příprava kysané zeleniny není náročná a její pravidla nemusí nutně vycházet z receptur našich babiček.
Název v anglickém jazyce
Fermented vegetables
Popis výsledku anglicky
The fermentation (a better word is souring) of vegetables is a traditional and popular method of preserving cabbages and cucumbers in the Czech republic. That is the way how to keep nutrients and to improve their availability. Final products are are not only tasty but moreover they meet the requirements of a modern healthy diet. Unfortunately, there are many myths about the fermentation. They do not reduce benefits of fermented food in human diet. Traditional raw materials can be fermented as well as tomatoes or beets. The preparation of fermented vegetables is not difficult and is not neccessary to observe grandmothers` methods and recipes.
Klasifikace
Druh
A - Audiovizuální tvorba
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
—
Místo vydání
—
Název nakladatele resp. objednatele
—
Verze
—
Identifikační číslo nosiče
—