Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Luštěniny a jejich klíčení

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1159" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1159 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.asz.cz/" target="_blank" >https://www.asz.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Luštěniny a jejich klíčení

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Musíme si přiznat, že luštěniny bohužel nepatří mezi nejoblíbenější potraviny. Jsou často odmítány malými i velkými strávníky. Přitom se však ředí k výživově velice významným komoditám. Představují skvělý zdroj zdraví prospěšných tuků, bílkovin a sacharidů (vč. rozpustné i nerozpustné vlákniny). Jsou tudíž ideální surovinou nejen pro redukční, bezlepkové, bezlaktózové jídelníčky, jídelníčky s vyloučením mléčných bílkovin, pro veganiy i vegetariány, zkrátka téměř pro celou populaci.

  • Název v anglickém jazyce

    Legumes and their sprouting

  • Popis výsledku anglicky

    Unfortunately, we have to admitt that legumes are not one of the most popular food. They are usually rejected by young and older eaters. However, legumes are very important food comodities. They are the great source of lipids, proteins, and saccharides (including soluable and insoluable fiber). Legumes are super foods not only for reducing, gluten-free, lactose-free, milk protein-free diets, vegans and vegetarians. They are suitable almost for everybody.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů