Klíčení zdar - luštěniny tím získají na chuti i zdraví
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1160" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1160 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-zdravi/Kliceni-zdar---lusteniny-tim-ziskaji-na-chuti-i-zdravi__s10012x19980.html" target="_blank" >https://www.vimcojim.cz/magazin/clanky/o-zdravi/Kliceni-zdar---lusteniny-tim-ziskaji-na-chuti-i-zdravi__s10012x19980.html</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Klíčení zdar - luštěniny tím získají na chuti i zdraví
Popis výsledku v původním jazyce
Luštěniny jsou bezlaktózový a bezlepkový poklad. Jde o surovinu vhodnou téměř pro každého. Luštěniny představují skvělý zdroj zdravých tuků, bílkovin, sacharidů a vlákniny. Jsou vhodné i pro jedince, kteří drží redukční diety. Pokud se navíc nechají naklíčit, jejich nutriční a senzorická kvalita vylepší.
Název v anglickém jazyce
Viva sprouting - legumes are more tasty and healthy
Popis výsledku anglicky
Legumes are lactic-free and gluten-free amazing foods. They are suitable almost for everybody. Legumes are source of healthy lipids, proteins, saccharides a fiber. They are suitable even for people on reducing diets. If legumes are sprouted, their nutritional and sensory quality get better.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů