Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mražený krém s vyšším obsahem antioxidantů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1177" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1177 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mražený krém s vyšším obsahem antioxidantů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nemléčný rostlinný mražený dezert s vyšším obsahem antioxidantů představuje mražený výrobek na bázi kokosové alternativy smetany s obsahem 30 % tuku, tepelně opracovaného rajčatového homogenátu, cukru, alternativního sladidla čekankového sirupu, škrobu a inulinu. Rajčata jsou velmi dobrým zdrojem antioxidantů, jako např. lykopenu, vitaminu C, zeaxanthinu a luteinu, které chrání náš organismus před oxidačním stresem, při kterém v našem těle dochází k poškození různých tělních struktur potřebných pro fungování našeho organismu vlivem volných radikálů. Přidaná tepelně upravená rajčata včetně slupek obsahují více využitelného lykopenu než rajčata syrová. Obsažený čekankový sirup je charakteristický nízkou energetickou hodnotou, nízkým glykemickým indexem a fu nguje jako prebiotikum.

  • Název v anglickém jazyce

    Frozen cream with a higher content of antioxidant

  • Popis výsledku anglicky

    Non-dairy vegetable frozen dessert with a higher content of antioxidants is a frozen product based on coconut cream alternative containing 30% fat, heat-treated tomato homogenate, sugar, alternative sweetener chicory syrup, starch and inulin. Tomatoes are a very good source of antioxidants, such as lycopene, vitamin C, zeaxanthin and lutein, which protect our body from oxidative stress, which in our body damages various body structures needed for our body to function due to free radicals. Added heat-treated tomatoes, including skins, contain more usable lycopene than raw tomatoes. The chicory syrup contained is characterized by a low energy value, a low glycemic index and acts as a prebiotic.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    1177

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Licenční smlouva zatím nebyla uzavřena.

  • Ekonomické parametry

    Výrobek se dosud nevyrábí.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)

  • Požadavek na licenční poplatek

    N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem