Mražený krém s vyšším obsahem antioxidantů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1177" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1177 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mražený krém s vyšším obsahem antioxidantů
Popis výsledku v původním jazyce
Nemléčný rostlinný mražený dezert s vyšším obsahem antioxidantů představuje mražený výrobek na bázi kokosové alternativy smetany s obsahem 30 % tuku, tepelně opracovaného rajčatového homogenátu, cukru, alternativního sladidla čekankového sirupu, škrobu a inulinu. Rajčata jsou velmi dobrým zdrojem antioxidantů, jako např. lykopenu, vitaminu C, zeaxanthinu a luteinu, které chrání náš organismus před oxidačním stresem, při kterém v našem těle dochází k poškození různých tělních struktur potřebných pro fungování našeho organismu vlivem volných radikálů. Přidaná tepelně upravená rajčata včetně slupek obsahují více využitelného lykopenu než rajčata syrová. Obsažený čekankový sirup je charakteristický nízkou energetickou hodnotou, nízkým glykemickým indexem a fu nguje jako prebiotikum.
Název v anglickém jazyce
Frozen cream with a higher content of antioxidant
Popis výsledku anglicky
Non-dairy vegetable frozen dessert with a higher content of antioxidants is a frozen product based on coconut cream alternative containing 30% fat, heat-treated tomato homogenate, sugar, alternative sweetener chicory syrup, starch and inulin. Tomatoes are a very good source of antioxidants, such as lycopene, vitamin C, zeaxanthin and lutein, which protect our body from oxidative stress, which in our body damages various body structures needed for our body to function due to free radicals. Added heat-treated tomatoes, including skins, contain more usable lycopene than raw tomatoes. The chicory syrup contained is characterized by a low energy value, a low glycemic index and acts as a prebiotic.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
1177
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Licenční smlouva zatím nebyla uzavřena.
Ekonomické parametry
Výrobek se dosud nevyrábí.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
N - Využití výsledku jiným subjektem je možné bez nabytí licence (výsledek není licencován)
Požadavek na licenční poplatek
N - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—