Mražený krém s vyšším obsahem antioxidantů a prebiotik
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3AN0000004" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:N0000004 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mražený krém s vyšším obsahem antioxidantů a prebiotik
Popis výsledku v původním jazyce
Řešení se týká oblasti potravinářství, konkrétně mraženého krému s vyšším obsahem antioxidantů a prebiotik. Jako bohatý zdroj antioxidantú zde byla použita rajčata a nízkosacharidová čekanková vláknina inulin jako zástupce prebiotik.
Název v anglickém jazyce
Frozen cream with a higher content of antioxidants and prebiotics
Popis výsledku anglicky
The solution relates to the food industry, specifically frozen cream with a higher content of antioxidants and prebiotics. Tomatoes were used here as a rich source of antioxidants and the low-carbohydrate chicory fiber inulin as a representative of prebiotics.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
36171
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence