Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bylinný extrakt obsahující sulforafan

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000070" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000070 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/23:43923651

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.upv.cz" target="_blank" >http://www.upv.cz</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bylinný extrakt obsahující sulforafan

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Řešení se týká bylinného extraktu obsahujícího sulforafan. Sulforafan se získá macerací lyofilizovaných klíčků brokolice a klíčků ředkve v ethanolové bylinné tinktuře. Nejprve připraví tinktura z pelyňkové natě, plodů anýzu a plodů fenyklu v 60 až 80 % (v/v) vodného roztoku etanolu, následně se k uvedené tinktuře přidá směs brokolicových klíčků a klíčků ředkve Výsledná směs se míchá při teplotě místnosti po dobu alespoň 24 hodin a následně se přefiltruje za vzniku bylinného extraktu obsahujícího alespoň 20 mg sulforafanu v 1 litru bylinného extraktu.Výsledný bylinný extrakt lze využít jako potravinový doplněk, který je snadným zdrojem zdraví prospěšných látek, včetně zmíněného sulforafanu, pro konečného spotřebitele.

  • Název v anglickém jazyce

    Herbal extract containing sulforaphane

  • Popis výsledku anglicky

    The solution concerns a herbal extract containing sulforaphane. Sulforaphane is obtained by macerating freeze-dried broccoli sprouts and radish sprouts in an ethanol herbal tincture. First, he prepares a tincture of wormwood, anise fruit and fennel fruit in a 60 to 80% (v/v) aqueous ethanol solution, then a mixture of broccoli sprouts and radish sprouts is added to the tincture. The resulting mixture is stirred at room temperature for at least 24 hours and then it is filtered to form an herbal extract containing at least 20 mg of sulforaphane in 1 liter of herbal extract. The resulting herbal extract can be used as a food supplement, which is an easy source of health-beneficial substances, including the mentioned sulforaphane, for the final consumer.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    37114

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Mendelova univerzita v Brně; Ústav pro výzkum globální změny AV ČR, v.v.i. v Brně; Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence