Bylinný extrakt obsahující sulforafan
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000070" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000070 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62156489:43510/23:43923651
Výsledek na webu
<a href="http://www.upv.cz" target="_blank" >http://www.upv.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Bylinný extrakt obsahující sulforafan
Popis výsledku v původním jazyce
Řešení se týká bylinného extraktu obsahujícího sulforafan. Sulforafan se získá macerací lyofilizovaných klíčků brokolice a klíčků ředkve v ethanolové bylinné tinktuře. Nejprve připraví tinktura z pelyňkové natě, plodů anýzu a plodů fenyklu v 60 až 80 % (v/v) vodného roztoku etanolu, následně se k uvedené tinktuře přidá směs brokolicových klíčků a klíčků ředkve Výsledná směs se míchá při teplotě místnosti po dobu alespoň 24 hodin a následně se přefiltruje za vzniku bylinného extraktu obsahujícího alespoň 20 mg sulforafanu v 1 litru bylinného extraktu.Výsledný bylinný extrakt lze využít jako potravinový doplněk, který je snadným zdrojem zdraví prospěšných látek, včetně zmíněného sulforafanu, pro konečného spotřebitele.
Název v anglickém jazyce
Herbal extract containing sulforaphane
Popis výsledku anglicky
The solution concerns a herbal extract containing sulforaphane. Sulforaphane is obtained by macerating freeze-dried broccoli sprouts and radish sprouts in an ethanol herbal tincture. First, he prepares a tincture of wormwood, anise fruit and fennel fruit in a 60 to 80% (v/v) aqueous ethanol solution, then a mixture of broccoli sprouts and radish sprouts is added to the tincture. The resulting mixture is stirred at room temperature for at least 24 hours and then it is filtered to form an herbal extract containing at least 20 mg of sulforaphane in 1 liter of herbal extract. The resulting herbal extract can be used as a food supplement, which is an easy source of health-beneficial substances, including the mentioned sulforaphane, for the final consumer.
Klasifikace
Druh
F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
37114
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
—
Název vlastníka
Mendelova univerzita v Brně; Ústav pro výzkum globální změny AV ČR, v.v.i. v Brně; Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence