Směsná ovocno-zeleninová a zeleninová šťáva s přídavkem inulinu,lecitinu a ovocného sirupu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000018" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000018 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309972.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309972.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Směsná ovocno-zeleninová a zeleninová šťáva s přídavkem inulinu,lecitinu a ovocného sirupu
Popis výsledku v původním jazyce
Směsná ovocno-zeleninová nebo zeleninová šťáva spočívá v tom, že kromě šťávového základu, který tvoří v prvním případě 30 až 90 % obj. šťávy z červené řepy nebo červeného zelí jako jedné složky a 5 až 65 % obj. šťávy z kysaného zelí nebo jablka; v druhém případě 30 až 45 % obj. šťávy z červené řepy nebo pastináku jako jedné složky, 45 až 55 % obj. šťávy z višně nebo okurky jako druhé složky a 5 až 10 % obj. šťávy z kysaného zelí nebo pomerančového koncentrátu jako třetí složky; dále šťáva obsahuje přídavek 5 až 10 % obj. brusinkového nebo rakytníkového sirupu, a dále obsahuje 5 až 25 g inulinu na 1 litr hotové šťávy a 5 až 20 g lecitinu na 1 litr hotové šťávy.
Název v anglickém jazyce
A mixed fruit and vegetable juice and a vegetable juice with added inulin, lecithin, and fruit syrup
Popis výsledku anglicky
The mixed fruit and vegetable juice or the vegetable juice is characterised by the fact that in addition to the juice base which constitutes in the first case 30 to 90 % vol. of beetroot or red cabbage juice as one component and 5 to 65 % vol. of sauerkraut or apple juice; in the second case 30 to 45 % vol. of beetroot or parsnip juice as one component, 45 to 55 % vol. of sour cherry or cucumber juice as the second component and 5 to 10 % vol. of sauerkraut juice or orange concentrate as the third component; the juice further contains an addition of 5 to 10 % vol. of cranberry or sea-buckthorn syrup, and also 5 to 25 g inulin per 1 litre of the prepared juice and 5 to 20 g of lecithin per 1 litre of the prepared juice.
Klasifikace
Druh
P - Patent
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Číslo patentu nebo vzoru
309972
Vydavatel
CZ001 -
Název vydavatele
Industrial Property Office
Místo vydání
Prague
Stát vydání
CZ - Česká republika
Datum přijetí
8. 2. 2024
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Způsob využití
A - Výsledek využívá pouze poskytovatel
Druh možnosti využití
P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence