Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Směsná ovocno-zeleninová a zeleninová šťáva s přídavkem inulinu,lecitinu a ovocného sirupu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000018" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000018 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309972.pdf" target="_blank" >https://isdv.upv.gov.cz/doc/FullFiles/Patents/FullDocuments/309/309972.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Směsná ovocno-zeleninová a zeleninová šťáva s přídavkem inulinu,lecitinu a ovocného sirupu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Směsná ovocno-zeleninová nebo zeleninová šťáva spočívá v tom, že kromě šťávového základu, který tvoří v prvním případě 30 až 90 % obj. šťávy z červené řepy nebo červeného zelí jako jedné složky a 5 až 65 % obj. šťávy z kysaného zelí nebo jablka; v druhém případě 30 až 45 % obj. šťávy z červené řepy nebo pastináku jako jedné složky, 45 až 55 % obj. šťávy z višně nebo okurky jako druhé složky a 5 až 10 % obj. šťávy z kysaného zelí nebo pomerančového koncentrátu jako třetí složky; dále šťáva obsahuje přídavek 5 až 10 % obj. brusinkového nebo rakytníkového sirupu, a dále obsahuje 5 až 25 g inulinu na 1 litr hotové šťávy a 5 až 20 g lecitinu na 1 litr hotové šťávy.

  • Název v anglickém jazyce

    A mixed fruit and vegetable juice and a vegetable juice with added inulin, lecithin, and fruit syrup

  • Popis výsledku anglicky

    The mixed fruit and vegetable juice or the vegetable juice is characterised by the fact that in addition to the juice base which constitutes in the first case 30 to 90 % vol. of beetroot or red cabbage juice as one component and 5 to 65 % vol. of sauerkraut or apple juice; in the second case 30 to 45 % vol. of beetroot or parsnip juice as one component, 45 to 55 % vol. of sour cherry or cucumber juice as the second component and 5 to 10 % vol. of sauerkraut juice or orange concentrate as the third component; the juice further contains an addition of 5 to 10 % vol. of cranberry or sea-buckthorn syrup, and also 5 to 25 g inulin per 1 litre of the prepared juice and 5 to 20 g of lecithin per 1 litre of the prepared juice.

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    309972

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    8. 2. 2024

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence