Chemical Reactions in Foods III
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F97%3A2_3_352" target="_blank" >RIV/00027022:_____/97:2_3_352 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chemical Reactions in Foods III
Popis výsledku v původním jazyce
Speciation of chromium and manganese bioactive complexes from natural materials. Byla publikována originální metoda chromatografické separace komplexů chrómu a manganu z přírodních materiálů. Byla provedena částečná chemická charakterizace komplexů chrómu v kvasničné biomase. Sloučeniny chrómu a manganu izolované z přírodních materiálů by potenciálně mohly sloužit jako lék proti cukrovce a kardiovaskulárním chorobám. Byla publikována originální metoda separace sloučenin chrómu a manganu z některých přírodních materiálů, jejich částečná charakterizace a testování jejich biologické aktivity v metabolismu glukózy.
Název v anglickém jazyce
Chemical Reactions in Foods III
Popis výsledku anglicky
Speciation of chromium and manganese bioactive complexes from natural materials. Byla publikována originální metoda chromatografické separace komplexů chrómu a manganu z přírodních materiálů. Byla provedena částečná chemická charakterizace komplexů chrómu v kvasničné biomase. Sloučeniny chrómu a manganu izolované z přírodních materiálů by potenciálně mohly sloužit jako lék proti cukrovce a kardiovaskulárním chorobám. Byla publikována originální metoda separace sloučenin chrómu a manganu z některých přírodních materiálů, jejich částečná charakterizace a testování jejich biologické aktivity v metabolismu glukózy.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960996632" target="_blank" >EP0960996632: Vývoj a testování dietetik pro suplementaci výživy deficitními stopovými prvky.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
1997
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Working Party of Food Chemistry
ISBN
—
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
—
Název nakladatele
FECS, Praha
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
—
Datum konání akce
—
Typ akce podle státní příslušnosti
—
Kód UT WoS článku
—