Technologické systémy skladování brambor
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F08%3A9P002185" target="_blank" >RIV/00027031:_____/08:9P002185 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Technologické systémy skladování brambor
Popis výsledku v původním jazyce
Metodická příručka popisuje technologické systémy při skladování brambor, vlivy technologických linek na kvalitu a mechanické poškození brambor při skladování a jejich úpravě, energetickou náročnost různých technologických systémů naskladnění, vyskladnění, řízení klimatu a úpravy produkce při skladování a jejich energetickou i ekonomickou náročnost na základě dosavadních výsledků řešených výzkumných úkolů a nových poznatků pro praxi. Je zpracován ucelený přehled technologických systémů skladování brambor, doporučeny jsou zařízení a úpravy linek pro eliminaci vlivů jednotlivých systémů a zařízení na poškození brambor při skladování a jejich úpravě za účelem zvýšení kvality produkce. Jsou popsány praktické výsledky při zjišťování energetické a ekonomickénáročnosti různých technologických systémů a typů skladů brambor.
Název v anglickém jazyce
Technological systems of potatoes storage
Popis výsledku anglicky
The methodological handbook describes technological systems for potatoes storage effects of technological lines on potato quality and their mechanical injuries during storage and treatment, energy consumption of various technological systems of loading,unloading, climate control and production adaptation within the storage period as well as their energy and economical demands on basis of current results of solved out research projects and new knowledge for practice. There also is worked-up a comprehensive overview of technological systems for potatoes storage, recommendations for devices and lines adaptations with aim to eliminate effects of particular systems and devices on potatoes injuries during storage and their adaptation focused to production quality increasing. Described further are practical results in energy and economical demands finding out of various technological systems and potatoes storage hall types.
Klasifikace
Druh
N<sub>metC</sub> - Metodiky certifikované oprávněným orgánem
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EP0960006501" target="_blank" >EP0960006501: Výzkum a inovace technologií pěstování, sklizně, skladování a úpravy brambor</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
ISBN 978-80-86884-39-4
Číslo předpisu
—
Technické parametry
Odbor vzdělávání a poradenství Ministerstva Zemědělství ČR vydal OSVĚDČENÍ 12959/2008-18010
Ekonomické parametry
Sklady: - jednotkový pořizovací náklad na 1 tunu uskladněných brambor až 8000,- Kč.t-1. Náklady na energii: 65 ? 150,- Kč.t-1 za sezónu. Pracovní náklady za sezónu: 230,- až 450,- Kč.t-1. Celkové náklady na pěstování brambor: přes 70 000,- Kč.ha-1.
Označení certifikačního orgánu
Ministerstvo zemědělství ČR, Těšnov 17, 117 05 Praha 1
Datum certifikace
—
Způsoby využití výsledku
—