Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Counter immunoelectrophoresis - a simple method for the detection of species-specific muscle proteins in heat-processed products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F02%3A90000069" target="_blank" >RIV/00027162:_____/02:90000069 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Counter immunoelectrophoresis - a simple method for the detection of species-specific muscle proteins in heat-processed products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Counter immunoelectrophoresis (CIE) was used for the detection of species specific muscle proteins in food products. This technique allowed the detection of pork, beef, poultry, or and kangaroo meats in heat-processed products at concentrations below 1.51.5 %. CIE is based on the use of species specific polyclonal antibodies prepared by immunisation of rabbits with heat stable antigens extracted from visibly fat free muscular tissue heated to 75°C, 100°C, or 120°C for 30 min. Adulterations in terms of declared product compositions were demonstrated by this method in 9 of the 50 tested commercial products.

  • Název v anglickém jazyce

    Counter immunoelectrophoresis - a simple method for the detection of species-specific muscle proteins in heat-processed products

  • Popis výsledku anglicky

    Counter immunoelectrophoresis (CIE) was used for the detection of species specific muscle proteins in food products. This technique allowed the detection of pork, beef, poultry, or and kangaroo meats in heat-processed products at concentrations below 1.51.5 %. CIE is based on the use of species specific polyclonal antibodies prepared by immunisation of rabbits with heat stable antigens extracted from visibly fat free muscular tissue heated to 75°C, 100°C, or 120°C for 30 min. Adulterations in terms of declared product compositions were demonstrated by this method in 9 of the 50 tested commercial products.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/RE5516" target="_blank" >RE5516: Identifikace proteinových komponent ve vařených masných výrobcích</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinární medicína

  • ISSN

    0375-8427

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    47

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    143-147

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus