Counter immunoelectrophoresis - a simple method for the detection of species-specific muscle proteins in heat-processed products
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F02%3A90000069" target="_blank" >RIV/00027162:_____/02:90000069 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Counter immunoelectrophoresis - a simple method for the detection of species-specific muscle proteins in heat-processed products
Popis výsledku v původním jazyce
Counter immunoelectrophoresis (CIE) was used for the detection of species specific muscle proteins in food products. This technique allowed the detection of pork, beef, poultry, or and kangaroo meats in heat-processed products at concentrations below 1.51.5 %. CIE is based on the use of species specific polyclonal antibodies prepared by immunisation of rabbits with heat stable antigens extracted from visibly fat free muscular tissue heated to 75°C, 100°C, or 120°C for 30 min. Adulterations in terms of declared product compositions were demonstrated by this method in 9 of the 50 tested commercial products.
Název v anglickém jazyce
Counter immunoelectrophoresis - a simple method for the detection of species-specific muscle proteins in heat-processed products
Popis výsledku anglicky
Counter immunoelectrophoresis (CIE) was used for the detection of species specific muscle proteins in food products. This technique allowed the detection of pork, beef, poultry, or and kangaroo meats in heat-processed products at concentrations below 1.51.5 %. CIE is based on the use of species specific polyclonal antibodies prepared by immunisation of rabbits with heat stable antigens extracted from visibly fat free muscular tissue heated to 75°C, 100°C, or 120°C for 30 min. Adulterations in terms of declared product compositions were demonstrated by this method in 9 of the 50 tested commercial products.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/RE5516" target="_blank" >RE5516: Identifikace proteinových komponent ve vařených masných výrobcích</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Veterinární medicína
ISSN
0375-8427
e-ISSN
—
Svazek periodika
47
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
143-147
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—