Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv amarantu na růstové schopnosti a zdraví výkrmových prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F04%3A00010989" target="_blank" >RIV/00027162:_____/04:00010989 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of feeding amaranth on growth efficiency and health of market pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of the study was to verify the effect of three diets containing 10% amaranth fed to pigs, on selected parameters of metabolism and health and on the growth efficiency in comparison with the control diet containing animal protein. The animals of each group were given the same diet during the entire period of fattening. Experimental and control groups of pigs (n = 10 in each; 5 males + 5 females) with the weight of 18 kg were partially ad libitum fed diets containing dried surface amaranth biomassor amaranth grain either non-heat-treated or heat-treated by popping, or a diet containing meat-and-bone meal for 100 days. No significant differences in the live body weight gains were detected between experimental and control groups. The highest dailybody weight gain was registered in animals fed the mixture containing heat-treated amaranth (0.78 kg) and the best feed conversion was detected in the group fed non-heat-treated grain (2.45 kg). The values of selected biochemical paramet

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of feeding amaranth on growth efficiency and health of market pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of the study was to verify the effect of three diets containing 10% amaranth fed to pigs, on selected parameters of metabolism and health and on the growth efficiency in comparison with the control diet containing animal protein. The animals of each group were given the same diet during the entire period of fattening. Experimental and control groups of pigs (n = 10 in each; 5 males + 5 females) with the weight of 18 kg were partially ad libitum fed diets containing dried surface amaranth biomassor amaranth grain either non-heat-treated or heat-treated by popping, or a diet containing meat-and-bone meal for 100 days. No significant differences in the live body weight gains were detected between experimental and control groups. The highest dailybody weight gain was registered in animals fed the mixture containing heat-treated amaranth (0.78 kg) and the best feed conversion was detected in the group fed non-heat-treated grain (2.45 kg). The values of selected biochemical paramet

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    73

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    437-444

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus