Obsah jodu v mléčné surovině.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3AE0004494" target="_blank" >RIV/00027162:_____/06:E0004494 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60076658:12220/06:E0004494 RIV/60076658:12220/06:00007367
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Iodine content in raw milk.
Popis výsledku v původním jazyce
The paper presents the latest information on iodine content in raw milk in the Czech Republic. In 2005 iodine was determined by Sandell-Kolthoff method in 169 milk samples taken from transportation tanks of the capacity 11 000 - 13 000 litres collectingmilk for dairy processing from 14 areas of South-western Bohemia. The average iodine content in milk samples was 442.5 +/- 185.6 ?g . l-1, minimum and maximum value was 68.6 and 1 000.6 ?g . l-1. 81.7% of the samples contained more than 250 ?g I.l-1. Theaverage iodine content in milk from the collecting areas ranged from 230.2 +/- 133.0 ?g.l-1 to 702.7 +/- 166.2 ?g.l-1.In five collecting areas (i.e. 35.7%) the means were higher than 500 ?g.l-1. These values document the continuing trend of an increasein iodine content in raw cow's milk as well as permanent local and regional differences. Higher mean values were determined in the period of winter feed rations(April 495.9 +/-50.8 and October 494.3 +/-176.4 ?g I.l-1).
Název v anglickém jazyce
Iodine content in raw milk.
Popis výsledku anglicky
The paper presents the latest information on iodine content in raw milk in the Czech Republic. In 2005 iodine was determined by Sandell-Kolthoff method in 169 milk samples taken from transportation tanks of the capacity 11 000 - 13 000 litres collectingmilk for dairy processing from 14 areas of South-western Bohemia. The average iodine content in milk samples was 442.5 +/- 185.6 ?g . l-1, minimum and maximum value was 68.6 and 1 000.6 ?g . l-1. 81.7% of the samples contained more than 250 ?g I.l-1. Theaverage iodine content in milk from the collecting areas ranged from 230.2 +/- 133.0 ?g.l-1 to 702.7 +/- 166.2 ?g.l-1.In five collecting areas (i.e. 35.7%) the means were higher than 500 ?g.l-1. These values document the continuing trend of an increasein iodine content in raw cow's milk as well as permanent local and regional differences. Higher mean values were determined in the period of winter feed rations(April 495.9 +/-50.8 and October 494.3 +/-176.4 ?g I.l-1).
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B44013" target="_blank" >1B44013: Regulace obsahu jódu v potravinách živočišného původu.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2006
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Veterinární medicína
ISSN
0375-8427
e-ISSN
—
Svazek periodika
—
Číslo periodika v rámci svazku
9
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
9
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—