Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obsah jodu v mléčné surovině.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3AE0004494" target="_blank" >RIV/00027162:_____/06:E0004494 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60076658:12220/06:E0004494 RIV/60076658:12220/06:00007367

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Iodine content in raw milk.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper presents the latest information on iodine content in raw milk in the Czech Republic. In 2005 iodine was determined by Sandell-Kolthoff method in 169 milk samples taken from transportation tanks of the capacity 11 000 - 13 000 litres collectingmilk for dairy processing from 14 areas of South-western Bohemia. The average iodine content in milk samples was 442.5 +/- 185.6 ?g . l-1, minimum and maximum value was 68.6 and 1 000.6 ?g . l-1. 81.7% of the samples contained more than 250 ?g I.l-1. Theaverage iodine content in milk from the collecting areas ranged from 230.2 +/- 133.0 ?g.l-1 to 702.7 +/- 166.2 ?g.l-1.In five collecting areas (i.e. 35.7%) the means were higher than 500 ?g.l-1. These values document the continuing trend of an increasein iodine content in raw cow's milk as well as permanent local and regional differences. Higher mean values were determined in the period of winter feed rations(April 495.9 +/-50.8 and October 494.3 +/-176.4 ?g I.l-1).

  • Název v anglickém jazyce

    Iodine content in raw milk.

  • Popis výsledku anglicky

    The paper presents the latest information on iodine content in raw milk in the Czech Republic. In 2005 iodine was determined by Sandell-Kolthoff method in 169 milk samples taken from transportation tanks of the capacity 11 000 - 13 000 litres collectingmilk for dairy processing from 14 areas of South-western Bohemia. The average iodine content in milk samples was 442.5 +/- 185.6 ?g . l-1, minimum and maximum value was 68.6 and 1 000.6 ?g . l-1. 81.7% of the samples contained more than 250 ?g I.l-1. Theaverage iodine content in milk from the collecting areas ranged from 230.2 +/- 133.0 ?g.l-1 to 702.7 +/- 166.2 ?g.l-1.In five collecting areas (i.e. 35.7%) the means were higher than 500 ?g.l-1. These values document the continuing trend of an increasein iodine content in raw cow's milk as well as permanent local and regional differences. Higher mean values were determined in the period of winter feed rations(April 495.9 +/-50.8 and October 494.3 +/-176.4 ?g I.l-1).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/1B44013" target="_blank" >1B44013: Regulace obsahu jódu v potravinách živočišného původu.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinární medicína

  • ISSN

    0375-8427

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    9

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus