Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Využití lupiny bílé cv. Amiga ve výživě výkrmových prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3AR0064845" target="_blank" >RIV/00027162:_____/06:R0064845 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Využití lupiny bílé cv. Amiga ve výživě výkrmových prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The purpose of the present study was to assess the effect of diets for market pigs with 20% inclusion of lupine seeds, cv. Amiga, on the performance and health status. Another purpose was to increase the nutritional value of a cereal-lupine diet (E1) bysupplementation with lysine, methionine, threonine (E2) or fat (E3) and to perform a comparison with control diets containing animal protein (C1) or soy (C2). The highest BWG (0.88 0.07 kg/kg) during the entire experimental period was obtained with the fat containing diet (E3), that was non-significantly higher by 2.3 to 10.0% in comparision with the others diets. The feed conversation rate was reduced in groups E3 and E2 (2.55 and 2.58 kg/kg BWG) by 3.1 to 7.6% in comparision with groups C1, C2 and E1.

  • Název v anglickém jazyce

    The use of white lupin, cv. Amiga for feeding of market pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The purpose of the present study was to assess the effect of diets for market pigs with 20% inclusion of lupine seeds, cv. Amiga, on the performance and health status. Another purpose was to increase the nutritional value of a cereal-lupine diet (E1) bysupplementation with lysine, methionine, threonine (E2) or fat (E3) and to perform a comparison with control diets containing animal protein (C1) or soy (C2). The highest BWG (0.88 0.07 kg/kg) during the entire experimental period was obtained with the fat containing diet (E3), that was non-significantly higher by 2.3 to 10.0% in comparision with the others diets. The feed conversation rate was reduced in groups E3 and E2 (2.55 and 2.58 kg/kg BWG) by 3.1 to 7.6% in comparision with groups C1, C2 and E1.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60142" target="_blank" >QG60142: Využití vybraných odrůd lupiny ve výživě hospodářských zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Dni výživy a veterinarnej dietetiky VII.

  • ISBN

    80-8077-038-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    81

  • Název nakladatele

    Štátná veterinárna a potravinová správa Bratislava

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    1. 1. 2006

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku