Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikace treskovitých ryb metodou PCR založenou na analýze genomové DNA

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F08%3A%230000383" target="_blank" >RIV/00027162:_____/08:#0000383 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Identification of gadoid species in fish meat by PCR on genomic DNA

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The conventional PCR method for the differentiation of six gadoid fish species (Alaska pollack, blue whiting, Atlantic cod, saithe, whiting and hake) was developed. The species-specific primer pairs were based on the partial pantophysin I (Pan I) genomicsequence. For the simultaneous detection of Alaska pollack, blue whiting and hake a multiplex PCR system was constructed. The method was tested on the spectrum of 81 commercial fish food products obtained in the Czech market. The incorrect fish speciesdeclaration was revealed in 47 samples. No whiting, saithe or Atlantic cod was detected.

  • Název v anglickém jazyce

    Identification of gadoid species in fish meat by PCR on genomic DNA

  • Popis výsledku anglicky

    The conventional PCR method for the differentiation of six gadoid fish species (Alaska pollack, blue whiting, Atlantic cod, saithe, whiting and hake) was developed. The species-specific primer pairs were based on the partial pantophysin I (Pan I) genomicsequence. For the simultaneous detection of Alaska pollack, blue whiting and hake a multiplex PCR system was constructed. The method was tested on the spectrum of 81 commercial fish food products obtained in the Czech market. The incorrect fish speciesdeclaration was revealed in 47 samples. No whiting, saithe or Atlantic cod was detected.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60090" target="_blank" >QG60090: Alternativní metody pro monitorování autenticity potravin</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Agricultural and Food Chemistry

  • ISSN

    0021-8561

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    56

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000256034800004

  • EID výsledku v databázi Scopus