Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Produkční účinnost lupiny lílé sv. butan v dietě výkrmových prasat při náhradě sóji

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F08%3A%230000420" target="_blank" >RIV/00027162:_____/08:#0000420 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Production efficiency of white lupine cv. butan for replacement as a soya in the diet for market pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The purpose of the present study was to evaluate the effect of soya replacement (50 or 100%) with whole (WL) or dehulled seeds (DL) of white lupine cv. Butan in the diets for market pigs. The experiment was performed on 50 pigs in equal numbers of barrows and gilts with initial mean live body weight (BW) of 18.3 kg, for 100 days. The production efficiency of the finisher diets was non-significantly higher for experimental diets (WL 50, WL 100, DL 100) in contrast to control diet. The differences among diets containing WL or DL seeds were non-significant. During the experiment, no adverse effect of lupine on the health of pigs was observed and no significant differences in the parameters of carcass quality. It follows from the present experiment that white lupine cv. Butan can be successfully used for complete replacement of the supplementary soya protein in the diet for market pigs.

  • Název v anglickém jazyce

    Production efficiency of white lupine cv. butan for replacement as a soya in the diet for market pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The purpose of the present study was to evaluate the effect of soya replacement (50 or 100%) with whole (WL) or dehulled seeds (DL) of white lupine cv. Butan in the diets for market pigs. The experiment was performed on 50 pigs in equal numbers of barrows and gilts with initial mean live body weight (BW) of 18.3 kg, for 100 days. The production efficiency of the finisher diets was non-significantly higher for experimental diets (WL 50, WL 100, DL 100) in contrast to control diet. The differences among diets containing WL or DL seeds were non-significant. During the experiment, no adverse effect of lupine on the health of pigs was observed and no significant differences in the parameters of carcass quality. It follows from the present experiment that white lupine cv. Butan can be successfully used for complete replacement of the supplementary soya protein in the diet for market pigs.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60142" target="_blank" >QG60142: Využití vybraných odrůd lupiny ve výživě hospodářských zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Dni výživy a veterinárnej dietetiky VIII. (mezinárodní konference)

  • ISBN

    978-80-8077-080-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Univerzita beterinárskeho lekárstva Košice

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    9. 9. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku