Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozvoj akrozomální reakce u kryokonzervovaných a kapacitovaných spermií kanců ovlivňuje účinnost fertilizace in vitro

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F08%3A%230000438" target="_blank" >RIV/00027162:_____/08:#0000438 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Acrosome reaction progress in frozen-thawed and capacitated boar spermatozoa influences the efficiency of in vitro fertilization

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In this work functional status in boar spermatozoa collected from frozen-thawed semen and capacitated in vitro by caffeine was studied. The motile spermatozoa of boars were isolated by gradient, treated with 1mM or 2mM caffeine and capacitated in IVF medium or co-incubated with matured porcine oocytes. Motility, viability and acrosome integrity or fertilizing ability of spermatozoa were evaluated. The acrosome reaction was faster for 1mM caffeine-treated compared with 2mM caffeine-treated spermatozoa inall sires but its progress was different in each boar. The penetration rate was higher for 2mM caffeine-treated compared with 1mM caffeine-treated spermatozoa. On the contrary, monospermy was higher and total fertilization was significantly higher for 1mM caffeine-treated compared with 2mM caffeine-treated spermatozoa for all tested boars. It can be concluded that the progress of acrosome reaction was specific for spermatozoa of each boar and influenced the efficiency of fertilization p

  • Název v anglickém jazyce

    Acrosome reaction progress in frozen-thawed and capacitated boar spermatozoa influences the efficiency of in vitro fertilization

  • Popis výsledku anglicky

    In this work functional status in boar spermatozoa collected from frozen-thawed semen and capacitated in vitro by caffeine was studied. The motile spermatozoa of boars were isolated by gradient, treated with 1mM or 2mM caffeine and capacitated in IVF medium or co-incubated with matured porcine oocytes. Motility, viability and acrosome integrity or fertilizing ability of spermatozoa were evaluated. The acrosome reaction was faster for 1mM caffeine-treated compared with 2mM caffeine-treated spermatozoa inall sires but its progress was different in each boar. The penetration rate was higher for 2mM caffeine-treated compared with 1mM caffeine-treated spermatozoa. On the contrary, monospermy was higher and total fertilization was significantly higher for 1mM caffeine-treated compared with 2mM caffeine-treated spermatozoa for all tested boars. It can be concluded that the progress of acrosome reaction was specific for spermatozoa of each boar and influenced the efficiency of fertilization p

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EI - Biotechnologie a bionika

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Pig Breeding

  • ISSN

    1802-7547

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus