Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nutritional value of lupine in the diets for pigs (a rview)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F09%3A%230000514" target="_blank" >RIV/00027162:_____/09:#0000514 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Nutritional value of lupine in the diets for pigs (a rview)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The seeds of sweet lupine cultivars (Lupinus species) have been used with increasing frequency as a source of proteins replacing animal origin proteins or soybean in feed compounds. The seeds of sweet lupine cultivars contain an average of about 33-40% crude protein in dry matter, the lipid content ranges from 5 to 13%. The profile of amino acids is relatively beneficial, however, with slightly lower content of lysine (1.46%) and methionine (0.22%). The main storage carbohydrates in the seeds are the ß-galactans. Lupine seeds contain about 40% non-starch polysaccharides (NSP) and a negligible amount of starch. High coefficient of protein digestibility (>90%) have been reported in sweet lupine cultivars, but lower digestibility of energy (~60%). Lupinusspecies contain negligible amounts of trypsin inhibitor. The results of production efficiency obtained at the testing of lupine cultivars (L. albus, L. angustifolius) for pigs were beneficial at supplementation of the lacking nutrients o

  • Název v anglickém jazyce

    Nutritional value of lupine in the diets for pigs (a rview)

  • Popis výsledku anglicky

    The seeds of sweet lupine cultivars (Lupinus species) have been used with increasing frequency as a source of proteins replacing animal origin proteins or soybean in feed compounds. The seeds of sweet lupine cultivars contain an average of about 33-40% crude protein in dry matter, the lipid content ranges from 5 to 13%. The profile of amino acids is relatively beneficial, however, with slightly lower content of lysine (1.46%) and methionine (0.22%). The main storage carbohydrates in the seeds are the ß-galactans. Lupine seeds contain about 40% non-starch polysaccharides (NSP) and a negligible amount of starch. High coefficient of protein digestibility (>90%) have been reported in sweet lupine cultivars, but lower digestibility of energy (~60%). Lupinusspecies contain negligible amounts of trypsin inhibitor. The results of production efficiency obtained at the testing of lupine cultivars (L. albus, L. angustifolius) for pigs were beneficial at supplementation of the lacking nutrients o

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QG60142" target="_blank" >QG60142: Využití vybraných odrůd lupiny ve výživě hospodářských zvířat</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Acta Veterinaria Brno

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    78

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000270290300005

  • EID výsledku v databázi Scopus