Immunohistochemical Detection of Wheat Protein in Model Samples
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F10%3A%230000698" target="_blank" >RIV/00027162:_____/10:#0000698 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16270/10:00002991
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Immunohistochemical Detection of Wheat Protein in Model Samples
Popis výsledku v původním jazyce
The study focused on optimization of immunohistochemical examination for gluten content detection in model samples (pork meat with wheat semi-smooth flour, pork meat with wheat protein edible vital). The best results were achieved by immunohistochemicalmethod based on ABC (avidin - biotin complex) method utilizing polyclonal antibodies diluted 1:1000. Ther results demonstrate that for pure wheat protein detection utilization immunohistochemical detection, which can detect already 0.1 % of added wheat protein, is more advantageous, while the commonly used ELISA method reliably probates this additive approximately from 0.4 % upwards.
Název v anglickém jazyce
Immunohistochemical Detection of Wheat Protein in Model Samples
Popis výsledku anglicky
The study focused on optimization of immunohistochemical examination for gluten content detection in model samples (pork meat with wheat semi-smooth flour, pork meat with wheat protein edible vital). The best results were achieved by immunohistochemicalmethod based on ABC (avidin - biotin complex) method utilizing polyclonal antibodies diluted 1:1000. Ther results demonstrate that for pure wheat protein detection utilization immunohistochemical detection, which can detect already 0.1 % of added wheat protein, is more advantageous, while the commonly used ELISA method reliably probates this additive approximately from 0.4 % upwards.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/1B53004" target="_blank" >1B53004: Kvalitativní a kvantitativní diagnostika součástí rostlinného a živočišného původu v potravinách pomocí histochemických a imunohistochemických metod</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Czech Journal of Food Sciences
ISSN
1212-1800
e-ISSN
—
Svazek periodika
28
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
000285695000006
EID výsledku v databázi Scopus
—