Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002359" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002359 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikroskopický průkaz pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tato studie se zabývala porovnáním histochemických a imunohistochemických metod při vyšetření obsahu lepku v modelových vzorcích (vepřové maso s pšeničnou polohrubou moukou, vepřové maso s pšeničnou bílkovinou jedlou vitální). Výsledky ukazují, že při stanovení čisté pšeničné bílkoviny je výhodnější použití imunohistochemického stanovení, kterým lze stanovit i 0,1 % přidané pšeničné bílkoviny. Pšeničná mouka je však pro nízký obsah lepku (cca 10 %) imunohistochemickými metodami obtížně prokazatelná, zatímco při použití histochemických metod, např. cílené barvení na škrob, je snadno detekovatelná.

  • Název v anglickém jazyce

    Microscopical detection of wheat protein in model samples

  • Popis výsledku anglicky

    Our study was focused on the comparing of histochemical and immunohistochemical methods for the gluten content examination in the model samples (the pork meat with medium-coarse wheat flour, the pork meat with edible vital wheat protein). The results show that in the detection of pure wheat protein it is preferable to use the immunohistochemical detection which can detect even 0.1 % of the added wheat protein. However the wheat flour is for the low gluten content (approx. 10 %) rather difficult to establish by the immunohistochemical method, whereas by the histochemical methods (for instance the targeted staining on starch) the wheat flour is easy to detect.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-072-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 6. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku