Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Quantitative immunohistochemical method for detection of wheat protein in model sausage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F14%3A%230001352" target="_blank" >RIV/00027162:_____/14:#0001352 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/15:43874681

  • Výsledek na webu

    <a href="http://actavet.vfu.cz/media/pdf/avb_2014083100071.pdf" target="_blank" >http://actavet.vfu.cz/media/pdf/avb_2014083100071.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.2754/avb201483S10S71" target="_blank" >10.2754/avb201483S10S71</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Quantitative immunohistochemical method for detection of wheat protein in model sausage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Since gluten can induce coeliac symptoms in hypersensitive consumers with coeliac disease, it is necessary to label foodstuffs containing it. In order to label foodstuffs, it is essential to find reliable methods to accurately determine the amount of wheat protein in food. The objective of this study was to compare the quantitative detection of wheat protein in model sausages by ELISA and immunohistochemical methods. Immunohistochemistry was combined with stereology to achieve quantitative results. High correlation between addition of wheat protein and compared methods was confirmed. For ELISA method the determined values were r = 0.98, P < 0.01; for stereologythe determined values were r = 0.94, P < 0.01. Although ELISA is an accredited method, it was not reliable, unlike immunohistochemical methods (stereology SD = 3.1).

  • Název v anglickém jazyce

    Quantitative immunohistochemical method for detection of wheat protein in model sausage

  • Popis výsledku anglicky

    Since gluten can induce coeliac symptoms in hypersensitive consumers with coeliac disease, it is necessary to label foodstuffs containing it. In order to label foodstuffs, it is essential to find reliable methods to accurately determine the amount of wheat protein in food. The objective of this study was to compare the quantitative detection of wheat protein in model sausages by ELISA and immunohistochemical methods. Immunohistochemistry was combined with stereology to achieve quantitative results. High correlation between addition of wheat protein and compared methods was confirmed. For ELISA method the determined values were r = 0.98, P < 0.01; for stereologythe determined values were r = 0.94, P < 0.01. Although ELISA is an accredited method, it was not reliable, unlike immunohistochemical methods (stereology SD = 3.1).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    N - Vyzkumna aktivita podporovana z neverejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    ACTA VETERINARIA BRNO

  • ISSN

    0001-7213

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    83

  • Číslo periodika v rámci svazku

    Suppl 10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    71-76

  • Kód UT WoS článku

    000354505500012

  • EID výsledku v databázi Scopus