Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870654" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870654 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Čistá pšeničná bílkovina (gluten) je tradičně přidávána z technologických a ekonomických důvodů do masných výrobků. Rostlinné bílkoviny však mohou u citlivých jedinců způsobit alergickou reakci. Z tohoto důvodu je důležitý vývoj metod pro detekci těchtoproteinů v potravinách. Imunohistochemická metoda spolu se stereologií nebo analýzou obrazu je použitelná kvantitativní metoda. Porovnávali jsme výsledky získané z vyšetření modelových masných výrobků pomocí těchto metod a metody ELISA. Na základě výsledků je imunohistochemická metoda ve spojení se stereologií použitelnou kvantitativní metodou pro průkaz pšeničné bílkoviny.

  • Název v anglickém jazyce

    Kvantification of wheat gluten immunohistochemical detection in model samples

  • Popis výsledku anglicky

    Pure wheat protein (gluten) is due to the technological and economical reasons traditionally added to meat products. Vegetable proteins can be used for food adulteration and cause allergy to sensitive individuals. Therefore it is important to develop methods for vegetable protein determination in foodstuffs. The immunohistochemistry method with stereology or image analysis is useful quantitative method. We have compared the results of model sausages achieved by these two methods with the results achieved by ELISA. According to the results, immunohistochemistry method with stereology seems to be suitable for quantitative determination wheat proteins.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Proteiny 2011 sborník z vědecké konference

  • ISBN

    978-80-7454-022-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    104-106

  • Název nakladatele

    Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

  • Místo vydání

    Zlín

  • Místo konání akce

    Zlín

  • Datum konání akce

    3. 5. 2011

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku