Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870654" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870654 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích
Popis výsledku v původním jazyce
Čistá pšeničná bílkovina (gluten) je tradičně přidávána z technologických a ekonomických důvodů do masných výrobků. Rostlinné bílkoviny však mohou u citlivých jedinců způsobit alergickou reakci. Z tohoto důvodu je důležitý vývoj metod pro detekci těchtoproteinů v potravinách. Imunohistochemická metoda spolu se stereologií nebo analýzou obrazu je použitelná kvantitativní metoda. Porovnávali jsme výsledky získané z vyšetření modelových masných výrobků pomocí těchto metod a metody ELISA. Na základě výsledků je imunohistochemická metoda ve spojení se stereologií použitelnou kvantitativní metodou pro průkaz pšeničné bílkoviny.
Název v anglickém jazyce
Kvantification of wheat gluten immunohistochemical detection in model samples
Popis výsledku anglicky
Pure wheat protein (gluten) is due to the technological and economical reasons traditionally added to meat products. Vegetable proteins can be used for food adulteration and cause allergy to sensitive individuals. Therefore it is important to develop methods for vegetable protein determination in foodstuffs. The immunohistochemistry method with stereology or image analysis is useful quantitative method. We have compared the results of model sausages achieved by these two methods with the results achieved by ELISA. According to the results, immunohistochemistry method with stereology seems to be suitable for quantitative determination wheat proteins.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Proteiny 2011 sborník z vědecké konference
ISBN
978-80-7454-022-6
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
104-106
Název nakladatele
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Místo vydání
Zlín
Místo konání akce
Zlín
Datum konání akce
3. 5. 2011
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—