Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Virus hepatitidy E

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F16%3AN0000139" target="_blank" >RIV/00027162:_____/16:N0000139 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/61383082:_____/16:00000281 RIV/00216208:11110/16:10323192 RIV/75010330:_____/16:00011345 RIV/00216224:14110/16:00120250

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.prolekare.cz/epidemiologie-clanek/virus-hepatitidy-e-58282" target="_blank" >http://www.prolekare.cz/epidemiologie-clanek/virus-hepatitidy-e-58282</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Virus hepatitidy E

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The number of detected cases of hepatitis E (HE) shows an increasing trend in the Czech Republic, probably due the introduction of new diagnostic methods and greater awareness of HE. In most cases, the source of infection has remained unconfirmed or entirely unclear. The causative agent, toe hepatitis E virus (HEV), belongs to the Hepeviridae family Recently, many isolates from mammals, birds, and fish have been identified. REV is widespread among farm gigs and wild boar populations all over the word. Both species serve as HEV reservoirs. Consumption of undercooked meat or offal from the reservoir animals is considered to be unsafe due to zoonotic transmission of HEV. The aim of the present article is to summarize recent findings regarding HEV.

  • Název v anglickém jazyce

    Hepatitis E virus

  • Popis výsledku anglicky

    The number of detected cases of hepatitis E (HE) shows an increasing trend in the Czech Republic, probably due the introduction of new diagnostic methods and greater awareness of HE. In most cases, the source of infection has remained unconfirmed or entirely unclear. The causative agent, toe hepatitis E virus (HEV), belongs to the Hepeviridae family Recently, many isolates from mammals, birds, and fish have been identified. REV is widespread among farm gigs and wild boar populations all over the word. Both species serve as HEV reservoirs. Consumption of undercooked meat or offal from the reservoir animals is considered to be unsafe due to zoonotic transmission of HEV. The aim of the present article is to summarize recent findings regarding HEV.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FN - Epidemiologie, infekční nemoci a klinická imunologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Epidemiologie, mikrobiologie, imunologie

  • ISSN

    1210-7913

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    65

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    4-14

  • Kód UT WoS článku

    000377135900002

  • EID výsledku v databázi Scopus