Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prediktivní mikrobiologie a její využití v potravinářství

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F17%3AN0000190" target="_blank" >RIV/00027162:_____/17:N0000190 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.vetweb.cz/" target="_blank" >https://www.vetweb.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Prediktivní mikrobiologie a její využití v potravinářství

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Využití modelů mikrobiologie je rychlým a finančně efektivním způsobem zjištění jakéhosi rizika v potravinách způsobeného mikroorganismy. Prediktivní mikrobiologické modely umožňují použití matematických rovnic k určení pravděpodobného růstu bakterií za různých podmínek. Jsou vytvořeny za pomoci laboratorního proměření růstových křivek v určitém souboru experimentálních podmínek a mohou být využity k předpovědi pravděpodobné odezvy v souboru jiných podmínek, než jaké byly testovány.

  • Název v anglickém jazyce

    Predictive microbiology and its use in food industry

  • Popis výsledku anglicky

    The use of microbiology models is a quick and cost-effective way of detecting a certain food hazard caused by microorganisms. Predictive microbiological models allow the use of mathematical equations to determine the likely growth of bacteria under different conditions. The conditions are created by laboratory measurement of growth curves in a set of experimental conditions and can be used to predict probable responses in a set of conditions other than those tested.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1218" target="_blank" >LO1218: Zdravé zvíře jako zdroj zdravé potraviny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinářství

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    12

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    942-945

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus