Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Summary of the European Food Safety Authority (EFSA) Scientific Opinion on the Hepatitis E Virus (HEV) as a Food-borne Pathogen

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F18%3AN0000086" target="_blank" >RIV/00027162:_____/18:N0000086 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.maso-international.cz/summary-of-the-european-food-safety-authority-efsa-scientific-opinion-on-the-hepatitis-e-virus-hev-as-a-food-borne-pathogen/" target="_blank" >http://www.maso-international.cz/summary-of-the-european-food-safety-authority-efsa-scientific-opinion-on-the-hepatitis-e-virus-hev-as-a-food-borne-pathogen/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Summary of the European Food Safety Authority (EFSA) Scientific Opinion on the Hepatitis E Virus (HEV) as a Food-borne Pathogen

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The hepatitis E virus (HEV) is a causative agent of important infection in humans in European countries. Food-borne transmission appears to be the major pathway for human HEV infections in Europe, and domestic pigs, wild boar and probably deer are considered the main animal reservoirs of the HEV. For this reason, the European Food Safety Authority (EFSA) has published a scientific opinion on the HEV and the possibilities of its transmission across this continent. This opinion focuses on current methods for the detection, characterisation and tracing of the HEV in food- producing animals and foods; HEV reservoirs, its food-borne pathways and potential control options; the epidemiology of HEV, its occurrence and persistence in foods; and possible control measures along food chains. The aim of this paper is to summarise the reviewed data and to familiarise the reader with the main findings and conclusions presented in this scientific opinion.

  • Název v anglickém jazyce

    Summary of the European Food Safety Authority (EFSA) Scientific Opinion on the Hepatitis E Virus (HEV) as a Food-borne Pathogen

  • Popis výsledku anglicky

    The hepatitis E virus (HEV) is a causative agent of important infection in humans in European countries. Food-borne transmission appears to be the major pathway for human HEV infections in Europe, and domestic pigs, wild boar and probably deer are considered the main animal reservoirs of the HEV. For this reason, the European Food Safety Authority (EFSA) has published a scientific opinion on the HEV and the possibilities of its transmission across this continent. This opinion focuses on current methods for the detection, characterisation and tracing of the HEV in food- producing animals and foods; HEV reservoirs, its food-borne pathways and potential control options; the epidemiology of HEV, its occurrence and persistence in foods; and possible control measures along food chains. The aim of this paper is to summarise the reviewed data and to familiarise the reader with the main findings and conclusions presented in this scientific opinion.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30302 - Epidemiology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2018

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    11-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus