Population structure of Listeria monocytogenes isolated from human listeriosis cases and from ready-to-eat foods in the Czech Republic
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F19%3AN0000299" target="_blank" >RIV/00027162:_____/19:N0000299 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/62157124:16270/19:43877946
Výsledek na webu
<a href="http://vup.sk/index.php?mainID=2&navID=36&version=2&volume=0&article=2134&starthttps://www.trios.cz/ostatni/odborne-casopisy/kmil/" target="_blank" >http://vup.sk/index.php?mainID=2&navID=36&version=2&volume=0&article=2134&starthttps://www.trios.cz/ostatni/odborne-casopisy/kmil/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Population structure of Listeria monocytogenes isolated from human listeriosis cases and from ready-to-eat foods in the Czech Republic
Popis výsledku v původním jazyce
The study dealt with population structure of Listeria monocytogenes strains originated from human listeriosis cases and from ready-to eat (RTE) food in the Czech Republic in 2013 – 2016. L. monocytogenes isolates were characterized using serotyping and Multi-Locus Sequence Typing. In total two evolutionary lineages, four serotypes and 32 sequence types were detected with 16 sequence types the presence of which in RTE foods can pose an increased risk of illness for consumers in the Czech Republic.
Název v anglickém jazyce
Population structure of Listeria monocytogenes isolated from human listeriosis cases and from ready-to-eat foods in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The study dealt with population structure of Listeria monocytogenes strains originated from human listeriosis cases and from ready-to eat (RTE) food in the Czech Republic in 2013 – 2016. L. monocytogenes isolates were characterized using serotyping and Multi-Locus Sequence Typing. In total two evolutionary lineages, four serotypes and 32 sequence types were detected with 16 sequence types the presence of which in RTE foods can pose an increased risk of illness for consumers in the Czech Republic.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Journal of Food and Nutrition Research
ISSN
1336-8672
e-ISSN
—
Svazek periodika
58
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
99-106
Kód UT WoS článku
000467941700001
EID výsledku v databázi Scopus
—