Dlouhodobý vývoj nutričního hodnocení spotřeby potravin v ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F12%3A%230000417" target="_blank" >RIV/00027251:_____/12:#0000417 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dlouhodobý vývoj nutričního hodnocení spotřeby potravin v ČR
Popis výsledku v původním jazyce
Článek seznamuje s výsledky vývoje příjmu energie a výživových faktorů, tj. základních živin, vitaminů a minerálních látek, v posledních 10 letech. Příjem téměř všech hodnocených nutričních faktorů se zvýšil. V současné době jsou značně překračovány zdravotní doporučení u příjmu energie, tuků, živočišných bílkovin i sacharidů. Naopak stále výrazně deficitní je saturace vitaminem C.
Název v anglickém jazyce
The long-term development of nutritional assessment of food consumption in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The article presents the results of the development of energy intake and dietary factors, i.e., essential nutrients, vitamins and minerals, in the last 10 years. Receiving of almost all evaluated nutrients has increased. In the present day the recommended dietary allowances for energy intake, fats, animal proteins and carbohydrates are considerably exceeded. On the contrary, saturation with vitamin C is permanently considerably under recommended dietary allowances.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2012
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
67
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
5-8
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—