Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dlouhodobý vývoj nutričního hodnocení spotřeby potravin v ČR

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F12%3A%230000417" target="_blank" >RIV/00027251:_____/12:#0000417 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dlouhodobý vývoj nutričního hodnocení spotřeby potravin v ČR

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek seznamuje s výsledky vývoje příjmu energie a výživových faktorů, tj. základních živin, vitaminů a minerálních látek, v posledních 10 letech. Příjem téměř všech hodnocených nutričních faktorů se zvýšil. V současné době jsou značně překračovány zdravotní doporučení u příjmu energie, tuků, živočišných bílkovin i sacharidů. Naopak stále výrazně deficitní je saturace vitaminem C.

  • Název v anglickém jazyce

    The long-term development of nutritional assessment of food consumption in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    The article presents the results of the development of energy intake and dietary factors, i.e., essential nutrients, vitamins and minerals, in the last 10 years. Receiving of almost all evaluated nutrients has increased. In the present day the recommended dietary allowances for energy intake, fats, animal proteins and carbohydrates are considerably exceeded. On the contrary, saturation with vitamin C is permanently considerably under recommended dietary allowances.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2012

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    67

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    5-8

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus