Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj produkce, zahraničního obchodu a soběstačnosti komodity zelenina v České republice - II.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F13%3A%230000449" target="_blank" >RIV/00027251:_____/13:#0000449 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj produkce, zahraničního obchodu a soběstačnosti komodity zelenina v České republice - II.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Plocha, na které se v roce 2012 zelenina v České republice pěstovala, byla historicky nejnižší. Sklizeň zeleniny se v roce 2012 podílela na produkci zeleniny zemí EU pouze 0,3 %. Samozásobení zeleninou z vlastní produkce stále klesá. Spotřeba zeleniny vČR má rostoucí trend a v roce 2012 se předpokládá, že výše spotřeby v ČR bude činit 83,5 kg/obyv./rok. Soběstačnost v zásobování čerstvou zeleninou i jejími jednotlivými druhy se stále snižuje. Naopak stoupající trend má dovoz zeleniny do ČR, reexport zeleniny z ČR a záporné saldo zahraničního obchodu. Zlepšit konkurenceschopnost sektoru se zeleninou ČR je možné pouze prostřednictvím organizací producentů ovoce a zeleniny.

  • Název v anglickém jazyce

    Development of production, foreign trade and self-sufficiency in commodity vegetable in the Czech Republic - II

  • Popis výsledku anglicky

    In the Czech republic in 2012, the area on which vegetables were growed was historically the narrowest. The share of vegetable crop in total EU vegetable production was only 0.3%. Self-supply of vegetables from own production has been decreasing. Consumption of vegetables in the CR is on an increasing trend and in 2012 it is assumed that the level of consumption will be 83.5 kg/person/year (184 lb/person/year). Self-sufficiency in supply of fresh vegetables and its various species has been also decreasing. On the other hand, there is an increasing trend in imports of vegetables to the CR, reexport of vegetables from the CR, and balance of trade. The competitiveness of Czech vegetable sector can be improved only by organizations of producers of fruits and vegetables.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Zahradnictví

  • ISSN

    1213-7596

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    33-35

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus