Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Cukrovarnický průmysl v Súdánu v letech 1993–2017

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41110%2F20%3A82426" target="_blank" >RIV/60460709:41110/20:82426 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41210/20:82426

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2020/PDF/355-360.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2020/PDF/355-360.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Cukrovarnický průmysl v Súdánu v letech 1993–2017

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se věnuje cukrovarnickému průmyslu v Súdánu v letech 1993 a 2017. Je rozdělen na dvě hlavní části, první část pojednává o produkci cukru, část druhá se zaměřuje na spotřebu. V obou částech je provedena trendová analýza k porovnání růstu a identifikaci trendu. Poznatky plynoucí z této analýzy lze shrnout následně: Produkce cukru v Súdánu má v poslední době klesající tendenci. Naopak spotřeba vykazuje stoupající trend. Výsledkem je nutnost zvyšovat dovozy cukru ze zahraničí. Dlouhodobě je pak negativní, respektive zhoršující se míra soběstačnosti ve spotřebě cukru, která klesá meziročně o 3 % a v roce 2017 dosahovala pouze 54 %. Dále byla pomocí regresní analýzy hodnocena celková spotřeba cukru v závislosti na počtu obyvatel, HDP na obyvatele, produkci cukru, dovozu cukru a vývozu cukru. Mezi statisticky nejvýznamnější proměnné patří produkce, dovoz a vývoz. Na závěr je vypočítaná odhadovaná spotřeba cukru, včetně predikce od roku 2018 do roku 2023, z které vychází, že spotřeba v tomto období b

  • Název v anglickém jazyce

    Sugar Industry in Sudan in 1993-2017

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with sugar industry in Sudan in 1993 and 2017. It is divided into two main parts, the first part focuses on sugar production, the second part on sugar consumption. In both parts, a trend analysis is performed to compare growth and identify trend. The findings of this analysis indicates that sugar production in Sudan has recently been on the decrease. On the other hand, consumption shows an upward trend. This results in the need to increase the import of sugar from abroad. It is also confirmed by the level of self sufficiency in sugar consumption, which shows a year to year decrease by 3% and in 2017 it was only 54%. Furthermore, a regression analysis has been conducted in order to assess sugar consumption in Sudan depending on the country s population, its GDP per capita, its sugar production, sugar import and sugar export. The most statistically significant variables are the production, import and export. Finally, the estimated sugar consumption has been calculated, including the

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Listy cukrovarnické a řepařské

  • ISSN

    1210-3306

  • e-ISSN

    1210-3306

  • Svazek periodika

    136

  • Číslo periodika v rámci svazku

    9-10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    355-360

  • Kód UT WoS článku

    000582564800011

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85093697110