Analýza vývoje a současný stav cukrovarnictví na Kubě
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F61989592%3A15310%2F19%3A73596054" target="_blank" >RIV/61989592:15310/19:73596054 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/330-333.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2019/PDF/330-333.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Analýza vývoje a současný stav cukrovarnictví na Kubě
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá pěstováním cukrové třtiny a exportem cukru na Kubě. Klade si za cíl analyzovat vývoj cukrovarnictví na Kubě od roku 1990 a popisuje vývoj produkce a současný stav až do roku 2017. Přestože Kuba byla jedním z historicky největších producentů cukru, její produkce během posledních let klesá a naopak jiná odvětví jako cestovní ruch rostou na důležitosti. I přes nižší produkci v posledních letech zůstává cukr neoddělitelnou součástí geografie, historie i ekonomie Kuby. Závěrem článek shrnuje možné budoucí perspektivy produkce cukru na Kubě.
Název v anglickém jazyce
Analysis of Development and Contemporary State of Cuba’s Sugar Industry
Popis výsledku anglicky
The article deals with sugar cane cultivation and sugar exports from Cuba. This article aims to analyse the development of sugar production in Cuba since 1990 and describes the evolution of production and the current situation until 2017. Although Cuba used to be one of the historically largest sugar producers, its production has fallen in recent years and other sectors such as tourism are growing in importance. Despite its lower production in recent years, sugar remains an integral part of Cuba’s geography, history, and economy. In conclusion, the paper summarizes the possible future prospects for sugar production in Cuba.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
50701 - Cultural and economic geography
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
LISTY CUKROVARNICKE A REPARSKE
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
135
Číslo periodika v rámci svazku
9-10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
330-333
Kód UT WoS článku
000491160800010
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85074643096