Produkce cukrové třtiny a cukru Kubánské republiky
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43310%2F20%3A43917875" target="_blank" >RIV/62156489:43310/20:43917875 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.cukr-listy.cz/on_line/2020/PDF/220-223.pdf" target="_blank" >http://www.cukr-listy.cz/on_line/2020/PDF/220-223.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Produkce cukrové třtiny a cukru Kubánské republiky
Popis výsledku v původním jazyce
Příspěvek popisuje význam cukrové třtiny pro zemědělskou produkci Kubánské republiky. V textu je popsána historie pěstování cukrové třtiny a její význam pro kubánské hospodářství, především s ohledem na vývoj po roce 2000. Kuba v minulosti patřila mezi nejvýznamnější světové producenty cukru vyráběného z cukrové třtiny, nicméně vývoj po roce 1959 a následně po roce 1989 vedl k naprosto opačnému trendu. V textu jsou zachyceny hlavní trendy a faktory, které vedly k poklesu pěstování cukrové třtiny a výroby cukru po roce 2000.
Název v anglickém jazyce
Production of Sugar Cane and Sugar in Republic of Cuba
Popis výsledku anglicky
The paper describes the importance of sugar cane cultivation for the agricultural production of the Republic of Cuba. The text describes the history of sugar cane cultivation and its importance for the Cuban economy, especially in relation to the developments after 2000. In the past Cuba was one of the world's most important producers of cane sugar; however the developments after 1959 and subsequently after 1989 led to a completely opposite trend. The paper captures the main trends and factors that have led to the decline in sugar cane and sugar production after 2000.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Listy cukrovarnické a řepařské
ISSN
1210-3306
e-ISSN
—
Svazek periodika
136
Číslo periodika v rámci svazku
5-6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
220-223
Kód UT WoS článku
000537111100011
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85085592562