Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Trh s vepřovým masem v ČR a ekonomika výkrmu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F14%3A%230000489" target="_blank" >RIV/00027251:_____/14:#0000489 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Trh s vepřovým masem v ČR a ekonomika výkrmu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V článku je vyhodnocen vývoj trhu s vepřovým masem v ČR za období 2007 2012 jak z pohledu chovu prasat, tak i užití vepřového masa včetně jeho spotřeby. Článek podrobně analyzuje odvětví v oblasti prvovýroby, tj. struktury podniků, vývoje stavů prasat, tak i z pohledu produkce a užití vepřového masa. Podrobně se zabývá vývojem zahraničního obchodu s prasaty, vepřovým masem a výrobků z něj za období 2007 2012. Současně uvádí porovnání vývoje v odvětví vepřového masa ČR s vybranými zeměmi EU. Dále je v článku podrobně vyhodnocena ekonomika výroby vepřového masa v ČR za období 2008 2012 a následně uvedeno porovnání celého odvětví v mezinárodní konkurenci

  • Název v anglickém jazyce

    Pigmeat market in the Czech Republic and economic situation in pig fattening

  • Popis výsledku anglicky

    The article describes the evolution of the pigmeat market in the Czech Republic in the period 2007 2012 including both the pig breeding and the use of pigmeat including its consumption. The article thoroughly analyses the primary production part of the sector, that is the structure of enterprises, the evolution of pig population, and the production and use of pigmeat including its consumption. It also describes in detail the evolution of the international trade with pigs, pigmeat and products from pigmeat in the period 2007 2012. At the same time compares the situation in the pigmeat sector in the Czech Republic with selected EU countries. Then the economics of production of pigmeat in the Czech Republic in the period 2008 2012 is evaluated in detail followed by a comparison of the whole sector in the international competition.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    4-10

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus