Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Evropské pojetí zemědělství a Česká republika

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F04%3A5723" target="_blank" >RIV/60460709:41210/04:5723 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41110/04:5723

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Evropské pojetí zemědělství a Česká republika

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Světové a tedy i evropské zemědělství na počátku třetího tisíciletí prochází změnami, které ještě nikdy nebyly zaznamenány. V podstatě lze rozdělit koncepci zemědělské politiky do tří problémových okruhů: 1) Globální problémy, tj. řešení potravinového nedostatku v Africe a Asii. Je to problém hladu a nebezpečí terorismu. 2) Evropské problémy, tj. zajištění zdravotní nezávadnosti potravin (Food Safety), biodiverzita venkova. 3) České problémy, tj. voda v krajině, zemědělství a životní prostředí, rozvoj venkova.

  • Název v anglickém jazyce

    European conception of the agriculture and the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Topic information about European conception of the agriculture and market situation, legislation, health status and perspectives in pig meat sector in the Czech Republic. Main objectives of pig breeders in the Czech Republic there are: improvement of pigmeat production economy, i.e. a market decrease of production costs down to the limit of 1 EUR for the production of 1 kg of live weight of slaughter pigs. Achievement of a high quality pig meat and standardisation of pig carcasses in the slaughterhouses. A greater focus on the environmental implications of pig meat production. Minimisation on all pig production farms of ammonia emission. Improvement of the standard of the management of business entities of the pig meat food vertical (in the production, manufacturing and commercial spheres).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Chov hospodárskych zvierat v podmienkach EU

  • ISBN

    80-88943-21-3

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    45-48

  • Název nakladatele

    SPU Nitra, Slovensko

  • Místo vydání

    Nitra, Slovensko

  • Místo konání akce

    Nitra, Slovensko

  • Datum konání akce

    28. 10. 2004

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku