Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Nové směry a úkoly stojící před chovateli prasat v EU a v České republice

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F02%3A00004056" target="_blank" >RIV/60460709:41210/02:00004056 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Nové směry a úkoly stojící před chovateli prasat v EU a v České republice

  • Popis výsledku v původním jazyce

    : Hlavní cíle chovatelů prasat v ČR jsou: zlepšení ekonomiky produkce vepřového masa, tj. snížení výrobních nákladů až na hranici 1EURO na produkci živé hmotnosti prasat. Dosažení vysoké kvality vepřového masa a standardizace vepřových půlek na jatkách.Více pozornosti věnovat ekologizaci produkce vepřového masa. Na každé farmě chovu prasat minimalizovat ztráty čpavku do ovzduší. Zlepšit úroveň řízení podnikatelských subjektů potravinové vertikály vepřové maso (v produkční, zpracovatelské a obchodní sféře).

  • Název v anglickém jazyce

    New directions and tasks becomed before pigs producers in EU and in the Czech Republic

  • Popis výsledku anglicky

    Main objectives of pig breeders in the Czech Republic. There are: improvement of pigmeat production economy, i.e. a marked decrease of production costs down to the limit of 1Euro for the production of 1 kg of live weight of slaughter pigs. Achievement ofa high quality pigmeat and standardization of pig carcasses in slaughterhouses. A greater focus on the environmental implications of pig meat production. Minimization on all pig production farms of ammonia emission. Improvement of the standard of the management of business entities of the pig meat food vertical (in the production, manufacturing and commercial spheres).

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GG - Chov hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník - Aktuální problémy chovu prasat

  • ISBN

    80-213-0748-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    11-14

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    15. 5. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku