Databáze složení potravin České republiky – NutriDatabaze.cz
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F18%3AN0000046" target="_blank" >RIV/00027251:_____/18:N0000046 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.nutridatabaze.cz" target="_blank" >http://www.nutridatabaze.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Databáze složení potravin České republiky – NutriDatabaze.cz
Popis výsledku v původním jazyce
Česká databáze složení potravin (www.nutridatabaze.cz - NDB) je charakterizována ve vztahu k organizační struktuře, sběru a dokumentaci dat podle EuroFIR (www.eurofir.org) a jeho šíření na internetu. Agendu NDB zajišťuje Institut zemědělské ekonomiky a informací v Praze ve spolupráci s EuroFIR. Program je podporován a kontrolovaný Ministerstvem zemědělství České republiky. NDB je k dispozici online zdarma v české a anglické verzi. Struktura databáze je plně kompatibilní s požadavky EuroFIR, což umožňuje integraci do informačních systémů EuroFIR, např. do jednotného rozhraní EuroFIR FoodEXplorer pro současné hodnocení 30 národních databází složení potravin.
Název v anglickém jazyce
Czech database informs about composition of foods
Popis výsledku anglicky
The Czech Food Composition Database (www.nutridatabaze.cz - NDB) is characterized in relation to organization structure, data collection and documentation according to the EuroFIR (www.eurofir.org) and its dissemination on the Internet. The NDB agenda is provided by the Institute of Agricultural Economics and Information in Prague in cooperation with EuroFIR. The agenda is supported and supervised by The Ministry of Agriculture of the Czech Republic. NDB is available online free of charge in Czech and English version. The database structure is fully compatible with EuroFIR requirements that enables its integration into EuroFIR information systems, e.g. into a unified interface EuroFIR FoodEXplorer for simultaneous assessment to 30 national food composition databases.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
10201 - Computer sciences, information science, bioinformathics (hardware development to be 2.2, social aspect to be 5.8)
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů