Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Investments, Technical Change and Efficiency: Empirical Evidence from Czech Food Processing

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F19%3AN0000008" target="_blank" >RIV/00027251:_____/19:N0000008 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41110/19:78160

  • Výsledek na webu

    <a href="https://online.agris.cz/archive/2019/4/9" target="_blank" >https://online.agris.cz/archive/2019/4/9</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.7160/aol.2019.110409" target="_blank" >10.7160/aol.2019.110409</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Investments, Technical Change and Efficiency: Empirical Evidence from Czech Food Processing

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This empirical study aims to shed light on the dynamic linkages among investments, technical efficiency and productivity of food processing at a sectoral level. We use data obtained from meat and milk processing firms operating in the Czech Republic. The data set covers a period from 2011 to 2015. Being based on a production function frontier framework and the Divisia index our study is focuses on the estimation of technical efficiency and productivity of Czech Food processing firms in connection with the received investments. The results of the conducted analysis have shown that investments, directed to a production process of meat and milk processing firms operating in the Czech Republic, do have a positive effect on their technical efficiency. Moreover, it provides an opportunity to increase the capacity of raw milk processing. Higher TFP in food processing industry may result in higher TFP in agriculture.

  • Název v anglickém jazyce

    Investments, Technical Change and Efficiency: Empirical Evidence from Czech Food Processing

  • Popis výsledku anglicky

    This empirical study aims to shed light on the dynamic linkages among investments, technical efficiency and productivity of food processing at a sectoral level. We use data obtained from meat and milk processing firms operating in the Czech Republic. The data set covers a period from 2011 to 2015. Being based on a production function frontier framework and the Divisia index our study is focuses on the estimation of technical efficiency and productivity of Czech Food processing firms in connection with the received investments. The results of the conducted analysis have shown that investments, directed to a production process of meat and milk processing firms operating in the Czech Republic, do have a positive effect on their technical efficiency. Moreover, it provides an opportunity to increase the capacity of raw milk processing. Higher TFP in food processing industry may result in higher TFP in agriculture.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    50202 - Applied Economics, Econometrics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1920398" target="_blank" >QK1920398: Dualita v českém zemědělství: výhoda nebo nevýhoda pro zemědělství nové generace?</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agris On-line Papers in Economics and Informatics

  • ISSN

    1804-1930

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    93-103

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85078723499